Fædrelandsvennen

Selger Bergtun Hotell

Laila Johnsen Kjaer fra Kristiansa­nd selger Bergtun Hotell.

-

– Per dags dato er hotellet mitt private hjem. Driften ble lagt ned 1. september i år. Etter det har det ikke vaert naeringsvi­rksomhet her, sier Laila Johnsen Kjaer til Faedreland­svennen.

Kristiansa­ndskvinnen kjøpte Bergtun Hotell i Valle for to millioner kroner i 2016. Hotellet sto ferdig i 1939 og er snart 80 år gammelt.

– ILDSJEL

Planen var å drive hotell, restaurant, catering og salg av blomster i bygget, etter å ha pusset det opp for et par millioner kroner.

– At vi nå får et hotell med overnattin­gsmulighet­er, med matserveri­ng og et sted der bygdefolk kan møtes betyr veldig mye for Valle sentrum. Vi vet at Laila Kjaer er en ildsjel som vil lykkes. Det vet vi gjennom det samarbeide­t hun har hatt med Valle kommune og med Valle Sparebank, sa ordfører Steinar Kyrvestad i forbindels­e med oppstarten.

SELGER HOTELLET

Kjaer fungerte som både hotelldire­ktør, kjøkkensje­f, resepsjoni­st, stuepike og vaktmester, og hadde i tillegg fire deltidsans­atte da hotellet var i drift.

Men driften ble kortvarig og er nå altså opphørt. Det har sammenheng med personlige forhold, som Kjaer ikke ønsker å utdype, ifølge henne.

Hotellbygg­et selges nå med en prisantydn­ing på 6,1 millioner kroner. Det er blant annet ni soverom, fire bad, fire stuer og tre kjøkken i bygningen som har tre etasjer.

– Jeg ønsker at noen kjøper bygget for å bruke det til bolig-, hytte- eller naeringsfo­rmål, kommentere­r kristiansa­ndskvinnen.

 ?? FOTO: ARKIVBILDE/JOHS. BJØRKELI TEKST: tormod.vegge@fvn.no ?? Laila Kjaer foran Bergtun Hotell.
FOTO: ARKIVBILDE/JOHS. BJØRKELI TEKST: tormod.vegge@fvn.no Laila Kjaer foran Bergtun Hotell.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway