Fædrelandsvennen

Ikke glem de unge når dere skal hjelpe de tunge!

- IIDO ALI styreleder, Ungdom Mot Narkotika SVERRE LARSEN,

Politikern­e vil avkriminal­isere bruk av narkotika. Som ungdomsorg­anisasjon er vi opptatt av at målet fortsatt må vaere å holde rusbruken lav blant ungdom.

jobber for ungdom og mot narkotika. For oss er det viktig at ungdom blir sett, også etter reformen. I dag får ungdom tilbud om hjelp og oppfølging – ofte i kombinasjo­n med rustesting – dersom det oppdages at de har brukt narkotika, i stedet for prikk på rulleblade­t. Vi er opptatt av at rusreforme­n ikke innebaerer at vi mister muligheten til å følge opp unge som har et begynnende rusproblem. Derfor ønsker vi oss at ungdom fortsatt skal få ruskontrak­ter, og at oppfølging­en blir tettere. Det er viktig at voksne ikke trekker på skuldrene og ser en annen vei.

Helsesøstr­e, miljøarbei­dere og psykologer må bli mer synlige og tilgjengel­ige både på skoler og i lokalmiljø­et, for å forhindre at unge utvikler rusproblem­er, og for å forhindre salg blant ungdom. Politiet bør også vaere mer tilstede slik at det blir lettere å få tak i bakmennene, og at det blir vanskelige­re å rekruttere ungdom inn i rusmiljøer.

Personer med tunge rusproblem­er må få den helsehjelp­en de trenger. Bøter hjelper ikke denne gruppa, og vi er glade for at rusreforme­n skal ha fokus på nettopp dette. Men vi opplever stadig at ungdom tror at avkriminal­isering betyr at narkotikab­ruk nå er lov, og ikke vil bli møtt med reaksjoner. Dette er veldig bekymrings­fullt.

Politikern­e må vaere enda tydeligere på at avkriminal­isering og legaliseri­ng ikke er det samme, og at narkotika fortsatt vil vaere forbudt. Det er viktig at ungdom forstår at unge som bryter forbudet fortsatt vil bli møtt med tett og forplikten­de oppfølging. Ungdom trenger trygge og tydelige voksne. Målet må vaere at faerrest mulig unge begynner å bruke narkotika! og med med politikk.

Karsten var mye moro! Alltid sprudlende og vittig i møte med spillerne, og han la seg også ned på gressmatta for å dirigere spillet og spillerne! Han oppfordret spillerne til å bevege seg, og ikke slå røtter der ute!

Karsten var alltid i sitt ess med fotballen. Han hadde glimtet i øyet, og han ville alltid det beste for alle uansett hvor han var. Vi satte bare pris på han! Selv husker jeg den søndagen da Start tok gull i 1980. Vi var en glad familie på kaffebesøk, og vi forsøkte å mimre og snakke godt om Start!

Karsten løftet mikrofonen til Tv-kommentato­ren Knut Th. «Gle» Gleditsch etter at Start vant i 1980. Og så leste de opp lagoppstil­lingen på den! Det var flere gode spillere på gull-laget i 1978 og i 1980, og primus motor var nok Svein «Matta» Mathisen.

Karsten var rett og slett glede og hygge. Og han trente faktisk også Start i høy alder. Han ble kalt da kalt for skiltdøder­en, fordi han spente til disse skiltene rundt stadion for å gi spillerne noen beskjeder. Men han ønsket alltid best mulig resultater for Start, slik at alle i administra­sjonen og i sportavdel­ingen skulle vaere fornøyde. Og derfor husker vi alle alltid på ham, også inn i evigheten!

Vi takker Karsten for alt, og lyser fred over hans minne!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway