Fædrelandsvennen

Flytt ambassaden til Jerusalem

- JOHN AAGE JOHNSEN

Norges ambassade ligger i dag i Tel-aviv, dette til tross for at hovedstade­n i Israel er Jerusalem.

●●Det er ordinaer kutyme at land legger sin ambassade til hovedstade­n i vertslande­t, men det er ikke tilfellet når det gjelder Israel. Flere land har det siste året flyttet, eller planlegger å flytte sin ambassade til Jerusalem, og det er min mening at Norge bør gjøre det samme.

Israel er et velfungere­nde demokrati, og landet er ansett som et av de mest demokratis­ke landene i verden. Israel selv ønsker at flere land anerkjenne­r Jerusalem som hovedstad og dermed flytter ambassaden dit. Flytting av ambassaden vil også gi en solid støtteerkl­aering til en nasjon som til ●●Overskrift­en sikter til at «den muslimske mannen som ikke fikk fornyet laerervika­riatet sitt fordi han nektet å håndhilse på kvinner,» ikke fikk medhold i diskrimine­ringsnemnd­a. Men lederskrib­enten gjør seg her skyld i en fatal, men temmelig utbredt forvekslin­g: forvekslin­gen av integrerin­g med ensretting. Et krav om at alle skal oppføre seg i overensste­mmelse med norske tradisjone­r, er ikke integrerin­g, men det motsatte. Det skaper utenforska­p og aggresjon og kan bli en kilde til radikalise­ring. Da har man oppnådd det motsatte av hva man ville.

For hva er integrerin­g? Det norske Akademis ordbok skriver: Ordet kommer fra latin «integer» som betyr «hel, uberørt». Det brukes mest i betydninge­n: oppta, innlemme, innpasse, samordne, gjøre til en naturlig del av noe. Noen eksempler: «å integrere de handikappe­de i samfunnet» eller «Norge er integrert i NATOS militaerpo­litiske system» eller integrerte hvitevarer i kjøkkenet.

Det betyr naturligvi­s ikke at komfyren slutter å vaere komfyr eller at Norge slutter å vaere Norge og handikappe­de slutter å vaere handikappe­t. Tvert imot: Bare når de forblir det de er, kan det vaere snakke om å inn- eller ●●Rusreforme­n innebaerer at samfunnets reaksjon på bruk og besittelse av narkotika til eget bruk skal overføres fra justissekt­oren til helsetjene­sten, noe som i praksis er en avkriminal­isering.

Det betyr at du ikke får en strafferet­tslig reaksjon, som for eksempel bot og «prikk på rulleblade­t» som følge av bruk og besittelse av små mengder narkotika. Narkotika vil fortsatt vaere forbudt, men vil bli møtt med andre typer reaksjoner. I Norge har myndighete­ne vaert tydelige på at reaksjonen­e skal ha som mål å hjelpe personer ut av et skadelig rusmønster.

Ungdom Mot Narkotika (UMN) er en ungdomsorg­anisasjon som ●●Han solgte klaer med smil og glede, og han trente Start til to gull, ett i 1978 og ett i 1980. Det hadde kanskje ikke vaert gull uten Karsten!

Karsten Johannesse­n var et spesielt og verdifullt menneske. Og han kunne snakke med alle. På sine eldre dager drev han til ●●Da Frp satt i opposisjon fremmet de ganske mange saker som var, på godt og vondt, saker KRF var imot, også den gang. Er ganske overbevist om at hadde Frp vaert i samme situasjon som det KRF er nå, altså på vippen, hadde de utnyttet det til fulle. Slik er det bare.

En annen ting er det hvordan vi i Aust-agder følte det da Frp gikk imot folket i saken om ett Agder, eller som flertallet i Aust-agder mente, ikke sammenslåi­ng. Tror mange kunne, hvis mulig, avsatt dem på timen!

Kunne de ikke dratt kortet om flyplass saken? Vi vet jo at Arendal lufthavn Gullknapp er Kjevik langt overlegen, både for utvidelse og sikkerhet. Dette mener jeg Vest-agder med Kristiansa­nd i spissen kunne vaere så rause å gå med på!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway