Fædrelandsvennen

GÅR TIL JERV.

Simon Larsen håper å finne igjen fotballgle­den ved overgangen til Jerv.

- STEFFEN STENERSEN

Simon Larsen skal den kommende sesongen spille for Jerv.

Larsen hadde i utgangspun­ktet kontrakt med Start ut den kommende sesongen, men fikk etter denne sesongen beskjed om at han ikke var i framtidspl­anene til Kjetil Rekdal.

– Jeg gleder meg til å bidra for Jerv. De legger til rette for at jeg kan gjøre noe ved siden av fotballen, og det er viktig for meg, sier Larsen.

– Er du skuffet?

– Nei, det er en tid for alt. Den muligheten jeg har fått i Jerv passer veldig fint, sier Larsen.

Sammen med å spille i Jerv, skal midtstoppe­ren inn i en trainee-stilling i Ugland Marine Services.

– JEG HAR KJENT På ANSVARET

Larsen innrømmer at 2018 har vaert et tungt år for ham og laget. Derfor håper han nå å kunne finne igjen fotballgle­den ved overgangen til Grimstad.

– Det siste året har vaert ekstremt tung. Mye tyngre enn mange tror. Vi har blitt beskyldt for ikke å bry oss blant annet, så det å gå på et nytt år med Start virket veldig tungt. Jeg har kjent veldig på at ansvaret resultaten­e har medført har tynget, sier Larsen.

– Det er befriende at jeg kommer til et sted hvor jeg er ønsket. Jeg håper å kunne finne igjen fotballgle­den, sier Larsen.

– BUNNSOLID DEFENSIVT

Simon Larsen har vaert tilnaermet fast på laget for Start denne sesongen, med sine 25 kamper fra start i Eliteserie­n.

– Simon er sportslig kvalifiser­t for neste sesong i utgangspun­ktet. Men jeg tenker to sesonger fram i tid, og vil bygge et lag to år fram. Derfor bestemmer vi oss for å gjøre dette nå, sier Kjetil Rekdal.

– Jeg sa det som det var: «Du har ett år igjen av kontrakten, men er ikke med i mine planer for 2020». Jeg sa at vi kom til å velge andre som skulle bli Starts framtid. Det ville ikke vaert heldig for en med hans erfaring å ikke kunne vaere med og trene med oss. Så dette var en god løsning, og vi skilles som venner.

– Du kvitter deg med en av dine mer erfarne?

– Ja, men vi skal bygge et nytt lag. Joackim Jørgensen kommer. Så har vi Damion (Lowe), Espen (Hammer Berger) og Henrik (Ropstad). Vi har nok midtstoppe­re per nå, men så vet vi at det er interesse for Damion, sier Rekdal, som legger til at om Larsen skal erstattes handler om Damion Lowe blir eller ikke.

– Jeg hadde en fin prat med Kjetil, som fortalte at han ville bygge et lag for framtida, og der var ikke jeg med. Da var det bedre for meg å ta et veivalg nå, og når Jerv kom på banen fristet det veldig, sier Simon Larsen.

Jerv er godt fornøyd med å ha signert Larsen:

«Vi har nå et bunnsolid defensivt fundament i vårt OBOS-LAG. Dette er en spiller med masse erfaring. Rett i underkant av 200 kamper fordelt på Start og Vålerenga viser til dette. Med fart, duellkraft og lederegens­kaper vil FK Jerv dra stor nytte av Simon de neste to sesongene.»

– OPTIMALT FOR MEG

Også Benjamin Boujar ble i går bekreftet klar for Jerv.

Boujar sier til Faedreland­svennen at han gleder seg til å starte karrieren litt på nytt:

– Det blir gøy. Det er optimalt for meg å gå til Jerv. Det hadde blitt vanskelig med spilletid i Start, sier keeperen.

– Vi blir en bra gjeng. Det minner meg litt om tida i Vindbjart. Jeg fikk beskjed om at det ville bli vanskelig å få spille i Start, og størrelsen på Jerv som klubb passer meg perfekt nå, sier Boujar.

Boujar ser også fram til å få med seg Simon Larsen på laget. Han blir også lagkamerat med kjente fjes som Thomas Zernichow og Daniel Aase.

– Simon er klasse. Alle så hvor god han var i fjor i 1. divisjon. Mange har kritisert han i år, men vi vet hvor bra han kan vaere, sier Boujar.

 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY TEKST: steffen.stenersen@fvn.no - ?? Benjamin Boujar
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY TEKST: steffen.stenersen@fvn.no - Benjamin Boujar

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway