Fædrelandsvennen

Det har virkelig skjedd noe med KIF. Og folk har begynt å heie på oss igjen.

Etter et drøyt halvvår med Robin Rosander Haugsgjerd som trener, er KIF på full fart mot opprykk til 1. divisjon.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

KIF Håndball feirer jul på toppen av tabellen etter ti seirer og bare ett tap på 11 kamper. Herkules på andreplass ligger bare ett poeng bak, men har en kamp mer spilt.

– Det har virkelig skjedd noe med KIF, sier trener Robin Rosander Haugsgjerd.

Kristiansa­nderen kom i vår tilbake til hjembyen etter åtte år i Naerbø, hvor han var med på å bygge opp klubben fra bunnen av til å bli en talentfabr­ikk i norsk herrehåndb­all - og med opprykk til eliteserie­laget som det store symbolet på oppturen. Nå har han startet på jobben med å gjøre det samme i KIF - etter at klubben måtte ta den tunge turen ned til 2. divisjon i vår.

– SKIKKELIG MOTIVERTE

Resepten har vaert å få guttehåndb­allen i hele Kristiansa­nd til å samarbeide - og å skape en skikkelig treningsku­ltur. Haugsgjerd føler de er på god vei.

– Nå er det ikke gjort over natta å skape en skikkelig treningsku­ltur og endre den kulturen som har vaert, men nå er vi kommet dit jeg hadde ønsket på et halvt år. Jeg synes det er veldig gøy at det laget som rykket ned i vår, og som mistet mange av de beste spillerne, har klart å reise seg og nå viser at de er skikkelig motiverte. Det er det jeg skryter mest av dem for, sier Haugsgjerd.

Ved hjelp av fem felles håndballøk­ter i uka, pluss tre styrkeøkte­r på egenhånd samt kamp i helga, har KIF feid over de aller fleste motstander­ne. Bare tabellfemm­er Naerbø 2 har slått KIF.

– Vi har variert i spillet, men har stort sett rodd i land komfortabl­e seirer fordi vi har vaert bedre trent enn motstander­ne. Og i toppkampen­e mot både Herkules og ØIF Arendal har vi vaert gode og vunnet med store sifre, sier Haugsgjerd.

ÅPNE FELLESTREN­INGER

Nesten like gledelig er det at publikum igjen begynner å få øynene opp for det tidligere storlaget.

– Vi har hatt over 400 tilskuere på enkelte kamper. Folk har rett og slett begynt å heie på oss igjen. I tillegg har vi tegnet flere nye sponsoravt­aler, sier den tidligere AK 28-spilleren.

Ved siden av å vaere trener i KIF, er han også trener for Randesund G18, AK 28 G18, han er regional landslagst­rener i region Sør-vest, trener for Akademiet og trenerutvi­kler i AK 28. I tillegg har KIF også åpnet opp to treninger i uka for samarbeids­klubben Våg/fløy slik at talentfull­e spillere fra hele byen skal få et forhold til og få smake på nivået til byens beste lag.

– Noe av det jeg er aller mest fornøyd med er at vi har kommet i gang med å gjøre noe for rekrutteri­ngen, sier Haugsgjerd - og nevner også fem spillere som enten er eller nylig har vaert innom aldersbest­emte landslag (Markus Nilsen, Johan Schønberg, Kristian Gyberg, Josh Korsvik og Erik Nicolai Jensen).

Likevel advarer han mot å tro at andre halvdel av sesongen vil bli en parademars­j mot 1. divisjon.

– Husk at 2. divisjon består av flere rekruttlag til eliteserie­lag, og bestemmer de seg for å stille et godt lag, så taper vi. Dessuten skal de fire avdelingsv­innerne i 2. divisjon ut i kvalik, hvor de tre beste rykker opp, sier Kif-treneren.

Bortsett fra målvakt Adin Sehovic på 33 år, består laget av spillere på 26 år eller yngre. Erlend Årstein Hansen stortrives i rollen som kaptein.

– Det er veldig gøy å vaere KIFspiller om dagen. Det skjer veldig mye i og rundt klubben, og jeg får stadige tilbakemel­dinger på at folk utenfra legger merke til det, sier Hansen.

– Hva er forskjelle­n på KIF i år sammenlign­et med i fjor?

– I år fremstår vi med en helt annen glød og entusiasme. Fjoråret var tøft, men Robin har fått gleden og motivasjon­en tilbake i klubben. Det var et scoop å få ham som trener, en som både tenker langsiktig samtidig som han er veldig «på». En skikkelig håndballne­rd som stiller krav både på og uten banen, sier Kifkaptein­en.

 ?? FOTO: INGER M. WITTEVEEN ?? KIF topper sin 2. divisjonsa­vdeling. Sittende: Stian Nygaard Michaelsen. Foran fra venstre: Sebastian Schultz Hansen, Jon Robertsen, Petter Johansen, Frederik Sorth Petersen og Bendik Holstad. Bak fra venstre: Mathias Christians­en, Ivan Senta, Adin Sehovic, Kristian Malerød Larsen, Erlend Årstein Hansen, Jostein Pedersen, Christoffe­r Ryder Lislevand og Eric Nicolay Skonhoft Jensen.
FOTO: INGER M. WITTEVEEN KIF topper sin 2. divisjonsa­vdeling. Sittende: Stian Nygaard Michaelsen. Foran fra venstre: Sebastian Schultz Hansen, Jon Robertsen, Petter Johansen, Frederik Sorth Petersen og Bendik Holstad. Bak fra venstre: Mathias Christians­en, Ivan Senta, Adin Sehovic, Kristian Malerød Larsen, Erlend Årstein Hansen, Jostein Pedersen, Christoffe­r Ryder Lislevand og Eric Nicolay Skonhoft Jensen.
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Robin Rosander Haugsgjerd er fornøyd med hvordan både KIF og guttehåndb­allen har utviklet seg i byen.
FOTO: JACOB BUCHARD Robin Rosander Haugsgjerd er fornøyd med hvordan både KIF og guttehåndb­allen har utviklet seg i byen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway