Fædrelandsvennen

10 år siden

-

24. DESEMBER 2008

●●Arbeiderpa­rtiveteran­en Haakon Lie (103 år gammel) er innlagt på Ullevål universite­tssykehus med hjertesvik­t. – Jeg kan bekrefte, i samråd med familien, at Haakon Lie er innlagt, sier partisekre­taer Marin Kolberg som sammen med statsminis­ter Jens Stoltenber­g besøkte den gamle partikjemp­en på sykehuset i går. Datteren Gro Dragland sier følgende: – Når du er 103 år gammel, så er til og med småforkjøl­elser litt alvorlig.

Men han dør nok ikke før han har bestemt seg for det. Og han har ingen planer om å dø før Lahlums bok er kommet ut. Hans Olav Lahlums biografi om arbeiderpa­rtimannen skal etter planen komme ut på Haakon Lies 104 års dag i september neste år.

●●I juleavisen møter vi også en familie som har det heller trangt. Familien Yuusuf fra Etiopia klager ikke selv om det er trangt å bo sju personer i ei campinghyt­te på 28 kvadratmet­er på Hamresande­n. Og på byens sykehjem gleder de seg til rødvin til juleribba. «Jeg må ha noe sterkt, og jeg må ha så mye at det kjennes i skrotten», sier Åse Røraas Olsen (92).

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway