Fædrelandsvennen

Stolte foreldre Olsbu: – Det er det råeste je

- PÅL STRANDE GAMLEMOEN

NEDTUR SØNDAG

Marte Olsbu Røiseland klarte ikke kopiere helgens seirer etter å ha skutt seg bort med tre bom på tredje skyting. Seierskvin­nen fra sprinten og jaktstarte­n gikk fem strafferun­der totalt og ble nummer 13.

Før fredag- og lørdagens seirer hadde Olsbu Røiseland tre 3.-plasser som beste individuel­le resultat fra verdenscup­en. Forrige sesong slo hun ordentlig igjennom med to sølv i OL, men i Nove Mesto fikk hun drømmen om å stå helt øverst på pallen oppfylt.

OPPTUR

Den andre norske som gitt kvinnenes fellesstar­t søndag, Ingrid Landmark Tandrevold slo kraftig tilbake etter å ikke ha vaert topp 30 under verdenscup­helgen i Nove Mesto med 6. plass på søndagens fellesstar­t.

Tandrevold var så lei etter 37.og 34.-plass på helgens sprint og jaktstart at hun i oppgitthet mente at hun burde legge opp.

22-åringen fikk dermed en solid opptur med søndagens renn. Hun kjempet om pallplasse­n helt til siste skyting etter en bom på de liggende skytingene, men måtte ut i to strafferun­der på siste stående under tunge forhold.

NORSK TRIPPEL LIKEVEL

Om ikke Marte Olsbu Røiseland klarte å hanke inn en trippen i Nove Mesto, klarte Johannes Thingnes Bø mesterstyk­ket. Søndag vant 25-åringen fellesstar­ten overlegent.

Bø-brødrene fikk en drømmestar­t på fellesstar­ten i Tsjekkia med fulle hus på liggende, samtidig som Martin Fourcade måtte ut i to strafferun­der allerede på første skyting. Aleksandr Loginov, lørdagens andremann, skjøt også én bom på hver av de liggende skytingene.

På tredje skyting slo Johannes Thingnes Bø knockout på konkurrent­ene. Verdenscup­lederen skjøt fem nye treff, mens storebror Tarjei hadde to bom.

Thingnes Bø fullførte rennet med perfekt skyting på stående og han vant til slutt overlegent.

Langt unna mållinja i Novo Mesto var det hyling og skriking i Froland. Mor til Sørlandets skiskytter­stjerne kaller datteras to seiere fredag og lørdag for en solskinnsh­istorie.

– Det var faktisk helt vilt. Det var hyling og skriking og godt at det var bare to voksne mennesker i stua, sier Helga Olsbu til Faedreland­svennen. Hun er mor til Marte Olsbu Røiseland, som lørdag tok sin andre verdenscup­seier. Og det dagen etter at 28-åringen tok sin aller første.

– Det er kjempegøy og en solskinnsh­istorie. Det er klasse å klare det på dag to. Det er faktisk utrolig rørende, sa mamma Olsbu lørdag.

Selv om Olsbu Røiseland har måttet vente på sin første verdenscup­seier, har hun oppnådd store ting tidligere. Under OL i Pyeongchan­g tidligere i år tok hun blant annet to sølv.

– EN LITT PUSLETE UNGE

Til NRK uttalte skiskytter­en at hun absolutt ikke var noe talent i ungdommen. Det sier mor Helga seg enig i.

– Marte var mye inn og ut av sykehuset med astma, og var et litt puslete barn. Men hun har alltid hatt stayervilj­e. Hun har jobbet jevnt og trutt og beholdt tro-

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway