Fædrelandsvennen

Øyenvitne så person velte varmebua til Frelsesarm­een

- TORMOD FLEM VEGGE ESPEN SAND

Den ødelagte varmebua til Frelsesarm­een har skapt stort engasjemen­t. Carol Anne Bratteli fortalte søndag at det var en person og ikke vinden som sendte bua i bakken fredag kveld.

– Jeg og min søster hadde vaert i Kilden da vi satte oss på Herlig Land like over klokka 21 fredag kveld. Noen minutter seinere fikk jeg øye på en person som kom gående mot bua, dyttet den i bakken og virret rundt før han forsvant, sier Bratteli, som til daglig bor på Evje.

Debatten raste på nett etter at Faedreland­svennen lørdag skrev om Frelsesarm­een som fant varmebua ødelagt i Markens gate lørdag formiddag.

– Jeg tenker at dette er haerverk. Men hvem er det som vil ødelegge for Frelsesarm­een, sa en lettere sjokkert grytevakt Sigrid Kvandal.

Seinere ble det spekulert i om bua rett og slett kunne ha gått i bakken som følge av kraftig vind.

Kristen Gislefoss, meteorolog ved Meteorolog­isk institutt, mente bestemt at vinden ikke kunne vaere årsaken til at varmebua i Markens veltet.

– Fredag kveld var det, ifølge målinger på Kjevik, ingen vindkast av betydning. Vinden kom fra der juletreet står, på Torvet, og mot bua. Bua ligger jo veltet i feil retning med tanke på vindretnin­gen, så jeg har ingen tro på at vinden er skyld i dette. Bua må ha fått en annen type hjelp, konkludert­e meteorolog­en.

Øyenvitneb­eskrivelse­ne fra Bratteli bekrefter meteorolog­ens klare mening.

– Her kan man ikke skylde på vaeret. Personen som gjorde dette var svartkledd og hadde hette på seg. Derfor var det vanskelig å se hvem det kunne vaere. Vaeret var i tillegg fryktelig kjassent, sier Bratteli.

– Hva tenkte du da bua til Frelsesarm­een falt i bakken?

– Jeg hørte jo et skikkelig brak da bua gikk i bakken. Jeg ble overrasket, men klarte ikke umiddelbar­t å registrere at det faktisk var Frelsesarm­eens varmebu. Det var min søster som så hvem sin bu det var. I mitt stille sinn tenker jeg det var en fryktelig impulshand­ling, utført av en person som kanskje ikke så helt rett ut i beina, sier Carol Anne Bratteli.

Tor Johansson, soldat i Frelsesarm­een, oppdaget at varmebua lå veltet i Markens gate lørdag formiddag.

– Alt ligger nede, og døra henger løst, fortalte en skuffet Johansson, som aldri har opplevd at noen har gjort haerverk på det han karakteris­erer som skilderhus­et, et hus som i militaeret benyttes ved vakthold.

Politiet hadde søndag ikke mottatt anmeldelse i saken.

 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Dette synet møtte Tor Johansson, soldat i Frelsesarm­een, og grytevakt Sigrid Kvandal lørdag formiddag. Skilderhus­et til Frelsesarm­een lå veltet.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Dette synet møtte Tor Johansson, soldat i Frelsesarm­een, og grytevakt Sigrid Kvandal lørdag formiddag. Skilderhus­et til Frelsesarm­een lå veltet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway