Fædrelandsvennen

– Vi må starte helt på nytt

Under julefeirin­g mange mil unna, fikk trebarnsfa­milien fra Songdalen sjokkbeskj­eden om at hjemmet deres sto i full fyr. Nå er livet snudd på hodet.

- EIVIND KRISTENSEN

– Vi har mistet alt, sier far Zuheir Ibrahim når Faedreland­svennen møter ham og sønnen Raman (16) på Hotel Ernst i Kristiansa­nd.

Mandag var de i Drammen for å feire julaften med familie. Rundt klokka 19 kom telefonen fra politiet om at boligen deres på Nodeland i Songdalen brant. Zuheir Ibrahim kunne opplyse politiet om at ingen heldigvis befant seg i huset.

Mens far og sønn kastet seg i bilen, ble mor og de to minste barna igjen i Drammen. Framme ble de møtt av brannmanns­kapene som drev etterslokk­ing i et utbrent hus.

– Det var forferdeli­g å se, sier Zuheir Ibrahim.

HADDE FORSIKRING

1. juledag var far og sønn tilbake ved huset. Bildene Zuheir Ibrahim tok med mobilen viser at lite av det familien eide kan berges. Bare forkullede rester er igjen av barnas leker og bildene som hang på veggene.

Sønnen Raman har nå kun klaerne han går i – og arbeidsbuk­sene han bruker på skolen på byggfag på Tangen videregåen­de skole.

– Vi må starte et nytt liv og må kjøpe inn alt, sier 16-åringen.

Zuheir Ibrahim opplyser at familien hadde innboforsi­kring.

– Men vi har mistet så mye, og ikke alt kan kjøpes for penger, sier han.

Familien med kurdisk bakgrunn kom til Norge for ti år siden. De fikk etter sju år på flyktningm­ottak oppholdsti­llatelse. I Gamle Kirkeveg har de leid bolig av Songdalen kommune i tre år.

– Flyktningt­jenesten har vaert veldig snille og skal hjelpe oss å finne en ny bolig raskt, sier Zu- heir Ibrahim.

TAKKER FOR STØTTE

Han og sønnen er ellers takknemlig­e for støtten de har fått av familie og venner etter brannen. De har fått tilbud om å bo midlertidi­g hos slektninge­r.

– Man ikke føler seg alene, sier far.

Politiet opplyser til Faedreland­svennen brannen skal etterforsk­es, og at teknikere vil starte undersøkel­ser på tomten torsdag.

– Vi vet ingen ting om hvordan brannen startet, sier Zuheir Ibrahim, som aldri har opplevd noe lignende før.

 ?? FOTO: HANS A. SLENGESOL ?? Meldingen om brann i boligen i Gamle Kirkeveg på Nodeland kom klokka 18.41 julaften. Ved 20-tiden fikk brannmanns­kapene kontroll.
FOTO: HANS A. SLENGESOL Meldingen om brann i boligen i Gamle Kirkeveg på Nodeland kom klokka 18.41 julaften. Ved 20-tiden fikk brannmanns­kapene kontroll.
 ?? FOTO: EIVIND KRISTENSEN ?? Zuheir Ibrahim og sønnen Raman ønsker ikke å bli tatt bilde av, men viser Faedreland­svennen sine egne bilder fra innsiden av den utbrente boligen.
FOTO: EIVIND KRISTENSEN Zuheir Ibrahim og sønnen Raman ønsker ikke å bli tatt bilde av, men viser Faedreland­svennen sine egne bilder fra innsiden av den utbrente boligen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway