Fædrelandsvennen

Folk strømmet til kirken julaften

- ROALD ANKERSEN

Tradisjone­n med kirkebesøk på julaften står dobbelt så sterkt på Sørlandet som i hovedstade­n. Til årets julekveld strømmet folk til domkirkens to gudstjenes­ter.

– Å gå i kirken på julaften er en av de beste tingene med jula, sier ti år gamle Marie Louise Klungeland fra Flekkerøy. Sammen med storebror Benjamin (16) og pappa stod hun utenfor Kristiansa­nd Domkirke for første gang på julaften. De pleier alltid å gå i kirken på julaften, men siden kirken på Flekkerøy bygges om ble det sentrum i år.

– Å gå i kirken er en viktig tradisjon og setter oss i julestemni­ng, sier pappa Per Ludvig Klungeland.

Inne i kirken var det flere som tenkte som dem, og de 1500 plassene var bortimot fulle ved gudstjenes­ten klokken 14.00.

Tallene fra årets gudstjenes­ter er ikke offentligg­jort ennå, men trenden viser at tradisjone­n fortsatt står sterkt på Sørlandet. 46.453 besøkte gudstjenes­tene til Den norske kirke på Sørlandet i fjor. Det var en liten oppgang fra året før.

Totalt gikk 15,3 prosent av sørlending­ene i Den norske kirke julaften. Hvor mange som besøker frimenighe­tene, finnes det ikke offisielle tall for.

Tall Faedreland­svennen har hentet fra Statistisk sentralbyr­å viser at 12.892 av kristiansa­nderne var i kirken. Det tilsvarer 11,8 prosent.

Blant de større byene i landsdelen har Mandal det desidert beste besøket med 19,9 prosent. 3.110 var innom gudstjenes­tene til kirkene i Mandal.

I Sirdal går 30 prosent av innbyggern­e i kirken, i Audnedal 31 og i Haegebosta­d hele 39 prosent.

Tallene i Bykle viser hele 83 prosent. Her må vi imidlertid regne med at det er hyttefolke­t som drar opp tallene.

Det var noen flere som gikk i kirken i fjor enn året før. Men fra 2015 til 2016 var det en markant nedgang i kirkebesøk­et på Sørlandet.

 ?? FOTO: ROALD ANKERSEN ?? Det var få ledige seter i byens største kirke på julaften.
FOTO: ROALD ANKERSEN Det var få ledige seter i byens største kirke på julaften.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway