Fædrelandsvennen

Mann og kvinne ransdømt

- ERLEND OLSBU

En 27 år gammel mann og en 19 år gammel kvinne er dømt for å ha banket opp og ranet en 28 år gammel mann i Lindesnes.

28-åringen lå og sov på sofaen da han ble angrepet i sin egen leilighet på Vigeland i Lindesnes i september i fjor. Mannen ble slått flere ganger i ansiktet og fikk en blomsterpo­tte i hodet. Mens han lå blødende på golvet stakk ranerne av med medisinene hans, en tv og mobiltelef­oner.

– Jeg fikk flere slag med hammeren da det pep i hodet og alt ble hvitt. Jeg er glad jeg overlevde, sa mannen da han forklarte seg i Kristiansa­nd tingrett.

Den tiltalte 27-åringen, som er 28-åringens fetter, erkjente straffskyl­d da han forklarte seg i retten. Den 19 år gamle kvinnen nektet for å ha vaert til stede i leilighete­n da overfallet fant sted.

Kristiansa­nd tingrett fant det bevist at begge var delaktig i ranet. En av meddommern­e mente det ikke kunne utelukkes at kvinnen ikke var til stede, men ble nedstemt av sorenskriv­er Steinar Langholm og den andre meddommere­n.

27-åringen ble dømt til fengsel i 11 måneder, mens 19-åringen ble dømt til fengsel i ett år og åtte måneder. Straffen mot 19-åringen inkluderer en dom fra Jaeren tingrett i januar 2018, hvor hun ble dømt til betinget fengsel for vold, vinningsog narkotikak­riminalite­t. Ti måneder av straffen ble gjort betinget. Mannen og kvinnen er i tillegg dømt til å betale offeret 60.000 kroner i oppreisnin­g. Dommen er ikke rettskraft­ig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway