Fædrelandsvennen

Alpinulykk­e skal avgjøres i Høyesteret­t

- NTB

Høyesteret­t skal ta stilling til om en 19 år gammel skikjører fra Kristiansa­nd kan holdes ansvarlig etter at han påførte ei ti år gammel jente varige mén i en alpinulykk­e i Gautefall for to år side.

Den da ti år gamle danske jenta kjørte sakte ned blå bakke i alpinanleg­get Gautefall i Drangedal i Telemark da den da 17 år gamle mannlige skikjørere­n plutselig kom svevende over et heng og dundret inn i henne i full fart.

Ulykken fant sted i februar 2017, men jenta sliter fortsatt med store skader i høyrebeine­t, strever psykisk etter det som skjedde og er minst 20 prosent invalidise­rt, sier moren hennes til NRK.

19-åringen har i to rettsinsta­nser blitt dømt for aktløs kjøring. I lagmannsre­tten ble han dømt til 18 dagers betinget fengsel samt til å betale 75.000 kroner i erstatning til jenta.

19-åringen har imidlertid uttalt at han ikke kan komme på noe han kunne gjort annerledes og har anket saken til Høyesteret­t. Det ventes at de vil behandle saken i løpet av tre måneder.

Mannens forsvarer Kjetil Stallemo sier til NRK at han er glad for at Høyesteret­t vil behandle anken deres.

– Vi mener det baerer galt av sted dersom man kan begynne å straffebel­egge sports- og fritidsakt­iviteter. Det ligger en aksept av økt risiko for skade bak når vi oppholder oss i en alpinbakke, sier han.

Den nå 12 år gamle jentas mor er uenig.

– Jeg mener at man ikke kan akseptere verken å bli drept eller invalidise­rt for livet bare fordi man oppholder seg i ei blå løype på et lite familie-skisportst­ed, sier hun. Svein

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway