Fædrelandsvennen

Den mobile avguden

- EVA FIDJELAND

Takk til Henning Blomkvist for hans innlegg i avisen 17. desember. Jeg er helt enig med deg. Folks mobilbruk har tatt helt av og da mener jeg negativt.

●●Mobilen kan absolutt brukes til mye bra, men det er den uvettige bruken som irriterer. Det er ikke hyggelig å sitte hverken på buss eller tog og vaere nødt til å høre andres prat - nødt fordi samtalen ofte er ganske så høy. Jeg lurer ofte på hva andre tenker når de bretter ut både om det ene og det andre ... Det kan noen ganger virke som det er mer viktig/stas å kunne dokumenter­e hva en har vaert med på enn selv å vaere 100 % tilstede i øyeblikket.

Mobilbruk under en konsert e.l. burde ikke vaere lov, for jeg vet at det forstyrrer de som står på scenen. Det er rett og slett skikkelig uhøflig!

Som gående har jeg ofte tenkt på hva som hadde skjedd hvis jeg også hadde gått med nesa i mobilen. Hadde det blitt kollisjon? Ikke så farlig kanskje siden vi begge er gående. Verre er det å høre at så mange sender sms mens de kjører bil. Uvettig!! Tenk å sette sitt eget og ikke minst andres liv i fare. Jeg har selv observert mobilbruk av bilførere. Farten går som regel noe ned så du forstår at sjåføren i bilen foran deg er opptatt med noe annet enn bare å kjøre bil.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway