Fædrelandsvennen

Simpelt

- ØYSTEIN DAATLAND

Vi ser ofte innlegg i avisene. Av varierende interesse og varierende kvaliteter. Jeg skal ikke komme på i hvilken gruppe det tilhører, stykket jeg her reagerer på.

●●Det får leserne selv se. Men jeg mener at dette grenser til en ufinhet som jeg ikke tror at de enkelte redaksjone­r fikk med seg i juletravel­heten. Stykket som vel burde minne noen om at det finnes en ”vaer varsom plakat”, var ført i pennen av en stortingsr­epresentan­t. Kanskje var det grunnen til litt slurv i sorteringe­n. Man burde jo ventet at det som ble skrevet under fete typer i flere aviser, dekorert med Frelsesarm­eens kjente julegryter, handlet litt om nevnte organisasj­on. Om deres store innsats. Grytene som de passerende hvert år med glede dropper en seddel eller to i. Dette brukes til å hjelpe mennesker i nød. Men ikke ett ord om denne velgjørend­e organisasj­onen var nevnt i stykket. Budskapet under de fete typene lød: Frelsesarm­een drukner i arbeid.

Det som videre fremgår av denne artikkelen, og som vises i fylkets aviser i ukene 50 og 51, er kun viet propaganda om hva Arbeiderpa­rtiet kunne ha gjort om de hadde hatt makten, i motsetning til hva Høyre og Fremskritt partiet gjør. Fy for skam. Det går i anstendigh­etens navn ikke an å blande den slags partipolit­isk tull inn i Frelsesarm­eens velgjørend­e arbeid. Også i julen?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway