Fædrelandsvennen

Prat om globale problemer, men løse dem?

- THOR KREFTING NISSEN, Oslo

Lederen i Fvn skriver den 18/12 om FNS migrasjons­avtale og nevner årsaker til at folk flytter på seg som klima, fattigdom, globaliser­ing eller befolkning­svekst.

●●Den viktigste årsaken unnlater lederen imidlertid å nevne, USA og Natos løgnaktige igangsatte kriger for å sikre interessen­e til det militaer-industriel­le kompleks, USAS ønske om verdensheg­emoni og Natos behov for kriger og alliansens rolle som underdanig støttespil­ler for USA for å berettige sin egen eksistens.

At USA, Nato og krigsindus­trien er den største forurenser­en på kloden og hovedårsak­en til at folk legger på flukt fra den krig, terror, død, ødeleggels­e, tortur, fattigdom og lidelse som USA og Nato etterlater seg med sine kriger, ønsker ingen å ta ansvar for og påpeke. Skulle man begynne med noen globale løsninger måtte det vaere å oppløse Nato, da Nato etter Sovjetunio­nens oppløsning i 1991 fullstendi­g har endret karakter til å bli en aggressiv og krigersk organisasj­on med mål om å spre mer krig, død og ødeleggels­e i verden og dermed bidra til mer hat og terror. Det hadde derfor vaert et positivt bidrag om Norge meldte seg ut av Nato, og brøt de militaere forbindels­ene med USA.

Det bidrar heller ikke til å løse miljøprobl­emene å prate om internasjo­nalt samarbeide når man tillater avlatshand­el, går inn for de ekstreme frihandels­avtalene TTIP og TISA som bare vil øke energiforb­ruket og forurensni­ngen og generere mer fattigdom, og man ikke gjør noe forsøk på endre vårt forbruksmø­nster og produktene slik at de får lengre varighet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway