Fædrelandsvennen

Slagside mot vest i Nye Kristiansa­nd?

- VEGARD NILSEN kommuneove­rlege Søgne og innbygger Torridal

Ordfører i Søgne Astrid Hilde uttalte i Fellesnemd­a at hun forutsette­r at vi får like gode Nav-tjenester i Nye Kristiansa­nd.

●●For meg skiller ikke Nav-tjenester seg fra andre tjenester den nye kommunen skal tilby. Med en ny kommune får vi mulighet til å bygge robuste fagmiljø som rekruttere­r dyktige ansatte, som er en forutsetni­ng for gode tjenester.

Min tolkning er imidlertid at ordføreren­s underligge­nde argument er at hun forutsette­r at vi får like naere tjenester i Nye Kristiansa­nd som i de tre gamle kommunene. Det er spesielt to områder som har utpekt seg der innbyggere og politikere i Songdalen og Søgne vil ha ting like naert som før; Nav-tjenester og legevakt. Slik jeg tolker signaler som sendes ut så er det ikke rom for argumenter som handler om det faglig beste, om likeverdig­e tilbud i hele den nye kommunen eller om effektiv ressursutn­yttelse.

Jeg frykter at den nye kommunen får en stor slagside mot vest. Hva tenker innbyggern­e i øst, sør og nord om det? Hvis politikern­e vedtar at det skal vaere lokale Nav-tjenester og legevakt i Søgne og Songdalen, hvorfor skal vi ikke ha det samme i Randesund, Vågsbygd og i Torridal? Hvis det er viktig med naerhet til tjenester i Søgne så er det like viktig i alle deler av nye Kristiansa­nd. Alle innbyggere i ny kommune er like mye verd, ingen skal favorisere­s.

Min mening er at naerhet ikke er det viktigste, faglig gode tjenester er mye viktigere. For øvrig vil størstedel­en av Norge le av innbyggern­e i Nye Kristiansa­nd dersom de klager over lange avstander til tjenestene i den nye kommunen. Sett fra lufta vil tjenestene ligge naert. Jeg håper vi kan bruke våre felles penger slik at vi får mest igjen for dem, da må naerhet til en del tjenester vike.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway