Fædrelandsvennen

Ordføreren og netthets

- FRANK SALVESEN

Ordfører Harald Furre går hardt ut mot netthets, men er det bare den hetsen som rammer han selv og sine naermeste han går ut mot?

●●Han har ikke tatt avstand fra det «anonyme» trusselbre­vet som Einar Øgrey Brandsdal fikk. Han har ikke tatt avstand fra det brevet som leder av kontrollut­valget Makvan Kasheikal fikk der undertegne­de også var nevnt. Ordfører Harald Furre har heller ikke tatt avstand fra det tyveriet og uthenginge­n Mette Gundersen begikk mot meg på Facebook. En uthenging han selv var inne og trykket «liker» på.

Jeg ringte ordfører Harald Furre og ba han oppfordre Mette Gundersen til en samtale om dette når han traff henne, det var et lunkent svar jeg fikk, men han skulle nevne det for henne. Jeg forklarte også ordføreren at jeg hadde prøvd å få kontakt med Mette Gundersen på sms, telefon, mail, men at hun ikke svarer, jeg kan legge til at jeg har prøvd å få kontakt med henne også via offentlige kanaler, men Mette Gundersen vil ikke ha noen dialog.

Jeg konfronter­te også ordføreren med at jeg hadde registrert at han hadde trykket «liker» på denne utskjellin­gen av meg. Det bekreftet han, men tilføyde at «det var ikke det samme som at han stod inne for det». Det var ikke bare ordføreren som hadde trykket ukritisk «liker» her, det var naermest hele det politiske SørNorge. Jeg tok meg den frihet og ringte 10 av personene, fem beklaget den urett de hadde påført meg og to av dem fjernet kommentare­n som angikk meg. Ytterliger­e to innrømmet at det var feil det de hadde skrevet, men beklaget ikke, de to siste var rett og slett for feige til å snakke om det.

Kanskje ordføreren skulle gå litt i seg selv å se hvordan han omtaler andre? Han henger ut vanlige borgere med falske anklager i avisen uten å gå ut offentlig for å beklage. Fredag før jul var det representa­nt for Bane Nor Ragnhild Lien som var rigid i sin holdning angående jernbane til Vige. Sent søndag kveld var det Christian Eikeland, Søgne Frp, som fikk beskjed om ikke å spre «usannheter». Mandag er det Frp sin holdning til bomstasjon­er, kunstsilo og innvandrin­g som truer den borgerlige konstellas­jonen.

Dette har jo selvsagt ikke noe med Furre og Høyre sine holdninger i nevnte saker å gjøre. Det er de andre som har feil agenda, er rigide eller rett og slett ikke evner å sette seg inn i sakenes bilde.

Meningsmot­standere sables ned med, man er rigid, konspirato­risk, har skjult agenda, driver med falske rykter eller rett og slett ikke satt seg godt nok inn i saken. Det later til at meningsmot­standere skal bagatellis­eres for enhver pris.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway