Fædrelandsvennen

Her tar bilen fyr i fart

- TEKST: JAN ODDVAR EIDE jan.oddvar.eide@fvn.no

Her blir Janne Grandalen og mannen Trond Retterholt vitne til at bilen foran dem tar fyr på E 18, rett før Steinsåstu­nnelen i Lillesand.

– Det var helt uvirkelig. Vi var på vei fra Dyreparken mot Grimstad. Plutselig kom det masse røyk fra bilen foran oss. Jeg tok opp mobilen for å ta bilde. Og så plutselig – poff – så begynte det å brenne under bilen, forteller Janne Grandalen.

Det var om ettermidda­gen 2. juledag at ekteparet ble vitne til bilbrannen, rett før Steinsåstu­nnelen, på E 18 i Lillesand.

PRØVDE å STOPPE BILEN

– Vi prøvde å få stoppet hun som kjørte bilen. Vi blinket med lysene og tutet. Det kom mer og mer røyk mens flammene sto opp og deler fra bilen hennes falt av. Vi kjørte forbi henne. Jeg rullet ned vinduet, lå ut og veivet med armene for å få henne til å stoppe. Vi la oss inn foran henne, og prøvde å bremse ned før hun kom inn i tunnelen. Men hun reagerte ikke, bare stirrer rett fram. Det var helt merkelig, forteller Grandalen.

Hun forteller videre at de varslet politiet.

– I tunnelen prøvde vi å få henne til å stoppe i en sos-lommene. Det var helt vilt. La oss bak henne igjen, kjørte forbi på nytt. Vi tutet og blinket. Deretter så vi i speilet at hun kjørte inn i en sos-lomme i tunnelen. Da måtte vi måtte vi bare komme oss ut av tunnelen. Vi var sikker på at bilen ville eksplodere. Vi ringte politiet og kjørte ut. Det siste vi fikk med oss var at E 18 stengt i begge retninger, forteller hun.

Tunnelen ble stengt i nesten to timer som følge av hendelsen.

HØRTE ET SMELL

Bilen som tok fyr var en Toyota Yaris fra 2011. Sjåføren er en 61 år gammel kvinne. Hun kom uskadet fra brannen.

– Til politiet har hun forklart at hun ikke vet hva som skjedde, forteller operasjons­leder Miriam Stausland.

– Hun hørt noen rare lyder, og lite smell. Så stoppet hun i tunnelen og ser at den brenner, forteller Stausland.

Det er ikke mistanke om at sjåføren var påvirket.

Politiet vet så langt ikke noe mer om årsaken til brannen.

BRANNEN

De første meldingene til brannvesen­et gikk ut på at et vogntog og flere personbile­r var inne i tunnelen da brannen oppsto.

Brannvesen­et rykket ut fra både fra Lillesand og Kristiansa­nd.

– Vi kom fra østgående retning, og kunne kjøre helt inn til brannen. Der sto en personbil i full fyr i en lomme, opplyser underbrann­mester i Kristiansa­ndregionen brann og redning (KBR), Frank Nilsen, til Faedreland­svennen.

Han sier at ventilasjo­nssystemet hadde fått ut mesteparte­n av røyken da brannvesen­et ankom stedet, slik at de fikk klar sikt til å kjøre inn til brannen.

Bilen som brant sto vel 500 meter inn i tunnelen.

– Brannen ble raskt slokket, og brannvesen­et kunne returnere, sa Nilsen til Faedreland­svennen onsdag.

 ?? FOTO: KBR/03811-TIPS/JANNE GRANDALEN ?? Her tar Toyotaen fyr på E 18 mellom Kristiansa­nd og Lillesand onsdag ettermidda­g. Den ble helt utbrent.
FOTO: KBR/03811-TIPS/JANNE GRANDALEN Her tar Toyotaen fyr på E 18 mellom Kristiansa­nd og Lillesand onsdag ettermidda­g. Den ble helt utbrent.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway