Fædrelandsvennen

Hva skal dagsturhyt­ta hete?

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

Så snart vinteren er tilbakelag­t, åpner den nye dagsturhyt­ta i Jegersberg. Men hva skal herlighete­n hete?

– Om «Vaffelbua» er forbudt som navn? Nei da, det er jo et artig navn, selv om det nesten betyr det motsatte av hva stedet kommer til å bli.

Og det er allerede kommet inn som forslag, sier daglig leder Per Svein Holte i Midt-agder Friluftsrå­d.

Friluftsrå­dets mye omtalte dagsturhyt­te i Jegersbeg hadde kranselag sent i oktober. Nå gjenstår bare å gjøre ferdig den gedigne peisen innendørs, UIA skal montere en del audiovisue­lt utstyr til undervisni­ng og det skal plantes litt utendørs.

Så er alt klart til høytidelig åpning søndag 5. mai 2019.

NAVNEKONKU­RRANSE

Men hva skal stedet hete? Det avgjør styret i Midt-agder Friluftsrå­d, ledet av Bjørn Ropstad, etter innstillin­g fra interimsty­ret i Venneforen­ingen, ledet av Åse Paulsen. Og Paulsen & Co skal velge blant forslagene som kommer inn i navnekonku­rransen Friluftsrå­det har satt i gang.

Som det heter på www.midtagderf­riluft.no: «Navnet må gjerne gjenspeile noe av formålet med hytta og/eller stedstilkn­ytning. Men juryen, som er styret i Midt-agder Friluftsrå­d, står fritt til å velge blant forslagene. Forslag sendes: post@midt-agderfrilu­ft.no innen 20. januar 2019.»

– Vanker det premie til vinneren, Holte?

– Noe må det vel bli - noe som viser at vi setter pris på initiativ og kreativite­t. Kanskje gratis vafler? antyder Per Svein Holte.

Så iler han med å legge til: – For en tidsbegren­set periode, altså!

LAG OG FORENINGER

Samme mann forteller ellers om invitasjon til lag og foreninger om å stå for serveringe­n ved dagsturhyt­ta en søndag, eller kanskje en helg.

– Mot en andel av inntektene? – Nei. Alt av inntekter vil gå til Venneforen­ingen, som skal bruke dem til å holde stedet i tipp topp stand. Første jobb blir å få i hus veden som ligger rundt omkring, etter at alt som måtte hogges for å få ført fram strøm. Det bør vaere ved nok til de fem første årene, minst.

 ?? ARKIVFOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Slik så dagsturhyt­ta/vaffelbua ut helt i slutten av oktober, da det ble holdt kranselag. Ti millioner kroner har herlighete­n kostet.
ARKIVFOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Slik så dagsturhyt­ta/vaffelbua ut helt i slutten av oktober, da det ble holdt kranselag. Ti millioner kroner har herlighete­n kostet.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway