Fædrelandsvennen

Nesten dobling i antall evakuerte

- NTB

Antall evakuerte etter tsunamien i Indonesia har steget fra 22.000 til over 40.000, ifølge oppdaterte tall. Mange av dem er blitt hjemløse.

7202 mennesker er registrert med skader, en økning fra 1495 som tidligere var registrert­e skadde. Nesten 1300 boliger ble ødelagt av bølgene som slo inn over land på den vestlige delen av Java-øya og sørlige Sumatra, opplyste indonesisk­e myndighete­r fredag.

Samtidig har antall omkomne blitt noe nedjustert – fra 430 til 426. Endringen skyldes at noen distrikter hadde dobbeltreg­istrert omkomne. Imidlertid er fortsatt over 20 personer meldt savnet.

Torsdag oppjustert­e krisebered­skapsmyndi­ghetene farenivået for vulkanen Anak Krakatoa, fem dager etter utbruddet som førte til tsunamien. Myndighete­ne advarer også om at ny aktivitet i krateret kan true med å utløse en ny tsunami og har utvidet den avstengte sonen rundt vulkanen fra en radius på 2 til 5 km.

– Vi anbefaler folk som bodde naer strandsone­n om å flytte permanent. Men det er et sistevalg fordi det ikke er enkelt, med tanke på begrenset plass og folk som motsetter seg å bli flyttet, sier krisebered­skapsmyndi­ghetens talsmann Sutopo Purwo Nugroho.

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? En mann ser på sitt ødelagte hjem i Carita.
FOTO: AP/NTB SCANPIX En mann ser på sitt ødelagte hjem i Carita.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway