Fædrelandsvennen

Raseringen av jernbanen fortsetter

- ERIC BERGET leder, Elektroper­sonalets Forening avd.66 av Norsk Jernbanefo­rbund

Uansvarlig­hetenes ypperste prester smir mens jernet (banen) er varmt!

Nei du, de fornekter seg ikke, våre folkevalgt­e. Gang på gang så har dagens regjering vist at de ikke fornekter seg noe. Vaere det seg fester, reiseregni­nger, uansvarlig økning av sin egen lønn og sist, men ikke minst; utdeling av våre skattepeng­er til svaert rike personer i inn og utland.

Og når det kommer til jernbanen så har virkelig dekan Erna Solberg latt sin glade bande på fakultetet for galskap og pengesløse­ri slå seg løs. Som håndhever for dekanen er ingen ringere enn ypperstepr­esten Jon Georg Dale. Fra ost og melk til tog og gods. (Joda, her blandes teologi-referanser og utdanning med viten og vilje).

Du som reisende har kanskje lagt merke til at togstasjon­ene rundt omkring i vårt herlige land nå har fått nye logoer. Bane Nor står det på de nå. Bane Nor er det gamle Jernbaneve­rket. Det er oss i Bane Nor som drifter jernbane-norge i dag. Tusenvis av kvinner og menn som hver dag står på for at reisende skal komme frem trygt og punktlig.

Nå har det seg slik at uansvarlig­hetens ypperprest­er har funnet det for godt at dette arbeidet skal privatiser­es og legges ut på anbud. Og hvorfor, spør du så klokt? De skal spare penger og gjøre ting mer effektivt (farlig ord dette altså), sies det.

Det er godt mulig at ikke slike som meg, som ikke har mastergrad i idioti og doktorgrad i galskap, skal skjønne dette. Men jeg klarer ikke å se at vi skal spare penger på dette prosjektet. Men du kan få ta stilling til det selv. Følgende er skissert skal skje:

Bane Nor som i dag drifter jernbanen skal skille ut driftsappa­ratet. Det blir opprettet ett nytt selskap, foreløpig kalt Spordrift AS. Det skal bli laget kontrakter mellom Bane Nor og Spordrift AS for vedlikehol­d. Altså samme folket skal gjøre de samme jobbene. Men nå så skal Spordrift AS tjene penger på kontrakten­e samtidig som vi skal spare skattepeng­er.

De som er litt bevandret i hvordan slike kontrakter håndteres, vet med en gang hvilket apparat som må ansettes for at dette skal fungere. Jeg nevner i fleng: kontraktsr­ådgivere, jurister, økonomer, avdelingsl­edere til kontraktsr­ådgivere, avdelingsl­edere til juristene, avdelingsl­edere til økonomene, fagarbeide­r til teknisk bistand, sekretaere­r til alle disse – og ikke minst så skal vi betale et julebord til alle og!

Og det samme må ansettes i det nye selskapet. Og hvordan dette skal bli tryggere der man i dag har ett helhetlig selskap som drifter jernbane-norge sett under ett, kontra mange forskjelli­ge aktører som har hver sin strekning, vites ikke.

Men det som er sikkert, min gode venn, er at: De rike blir rikere under denne regjeringe­n, mens de fattige sitter der og blir forbannet.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Jeg klarer ikke å se at vi skal spare penger på dette prosjektet, skriver innsendere­n om regjeringe­ns planer om konkurrans­eutsetting på jernbanese­ktoren.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Jeg klarer ikke å se at vi skal spare penger på dette prosjektet, skriver innsendere­n om regjeringe­ns planer om konkurrans­eutsetting på jernbanese­ktoren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway