Fædrelandsvennen

Utsmykker Stortinget

- TORGEIR EIKELAND

Ann Cathrin November Høibo fra Kristiansa­nd har smykket ut det nye stortingsb­ygget med to verker.

– Det er veldig stas å få en slik anerkjenne­lse, sier Ann Cathrin November Høibo. Kunstneren fra Kristiansa­nd brukte to dager i uka før jul til å montere to tekstilkun­stverker på Stortinget. Det skjedde i de nylig ombygde lokalene som ikke åpner før til nyttår etter et omfattende byggeprosj­ekt.

Og i inngangsha­llen henger verker av kristiansa­nderne Ann Cathrin November Høibo og avdøde Else Marie Jakobsen, i tillegg til Ida Ekblad.

– Det er veldig gøy å henge sammen med dem, sier Høibo som er tidligere elev av Else Marie Jakobsen.

Det var fra en utstilling hos Turner Contempora­ry i Storbritan­nia at de to verkene hennes ble kjøpt inn av Stortinget i 2017. Ann Cathrin November Høibo har de senere årene gjort seg bemerket også internasjo­nalt, og kunsten hennes er kjøpt inn av blant annet Sørlandets kunstmuseu­m og Nasjonalmu­seet.

Materialet i teppene måtte kvalitetss­ikres på forhånd for å vaere sikker på at de kan vare i 300 år.

– Jeg er veldig spent på akkurat det. Det er den sterkeste ulla som er brukt, sier Høibo som også snart kan sees i hjembyen. 2. februar åpner hun separatuts­tillingen «Løpere» på Sørlandets kunstmuseu­m.

 ?? FOTO: VEGARD KLEVEN. MED TILLATELSE FRA KUNSTNEREN OG STANDARD (OSLO). ?? «Untitled (Diptych)» av Ann Cathrin November Høibo utsmykker nybygget på Stortinget. Verket er 2,5 X 3,45 meter.
FOTO: VEGARD KLEVEN. MED TILLATELSE FRA KUNSTNEREN OG STANDARD (OSLO). «Untitled (Diptych)» av Ann Cathrin November Høibo utsmykker nybygget på Stortinget. Verket er 2,5 X 3,45 meter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway