Fædrelandsvennen

Ordføreren som ble kidnappet

- JARLE R. MARTINSEN

●●12. september dekket jeg et mobbesemin­ar da fvn.no publiserte at mandalsord­fører Alf Erik Andersen hadde blitt kidnappet, knivtruet og ranet i Brussel natten før.

Med hamrende puls leverte jeg raskt saken jeg drev med og forsøkte å få tak i Andersen som jeg kjenner godt som journalist på Mandal-kontoret. Det var først ikke mulig, det viste seg at han var så nedkjørt at han ikke ville snakke om hendelsen i telefonen.

Raskt bestemte vi oss for å dra til Brussel – en Agder-ordfører som var blitt kidnappet på åpen gate er en høydramati­sk historie. Tre timer etter var jeg på vei.

Nervepirre­nde var turen – hadde han likevel snakket med annen media? Men vi var først til å høre om dramaet, og ved 01.30-tiden på natta hadde vi saken ute. I skrivende stund er ingen tatt for ugjerninge­n.

 ??  ??
 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Mandalsord­fører Alf Erik Andersen i en av sidegatene til hovedgata Boulevard Adolphe Max i sentrum av Brussel et døgn etter at han ble kidnappet og knivtruet.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Mandalsord­fører Alf Erik Andersen i en av sidegatene til hovedgata Boulevard Adolphe Max i sentrum av Brussel et døgn etter at han ble kidnappet og knivtruet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway