Fædrelandsvennen

Fusjonen som ikke ble noe av

- RUNE ØIDNE REINERTSEN EVA MYKLEBUST

●●«Industriel­t riktig», mente Christian Rynning-tønnesen, Statkrafts konsernsje­f.

Likevel ble det ikke noen fusjon mellom Agder Energi og Skagerak Energi, naboen mot øst.

Underlig, var det. For når Statkraft eier 66,62 prosent av aksjene i Skagerak Energi og 45,5 prosent i Agder Energi - samtidig som de kommunale flertallse­ierne i Agder Energi var positive til fusjonstan­ken - så skulle man tro at det bare var tut og kjør for en sammenslåi­ng.

Men nei. De tre grenlandsk­ommunene som eier 33,38 prosent av Skagerak Energi, har fått avtalefest­ede rettighete­r fra majoritets­eier Statkraft som går langt utover det eierandele­n normalt skulle tilsi. Og de ville heller fortsette alene enn å se et «fusjonert» hovedkonto­r i Kristiansa­nd.

«Javel», sa Statkraft.

Sånn gikk det. ●●Jeg hadde akkurat kommet tilbake på jobb etter ni måneder i foreldrepe­rmisjon, og skulle intervjue Rune Andersen som skulle ut på turné med «Lykkeliten».

Forestilli­ngen handler om hvordan han vokste opp med en voldelig far. Responsen var overvelden­de. Det som var ment som en liten intimfores­tilling, skulle plutselig ut til hele landet.

Vi hadde skrevet om historien før. Men det var noe helt annet å treffe Andersen ansikt til ansikt, og høre ham fortelle om det vonde. Om menneskene som utgjorde en forskjell, og alle tilbakemel­dingene han har fått fra alle som etter mange år turte å fortelle sine historier.

Jeg satt og tenkte på den lille babyen min hjemme. En dag skal hun ut i verden og få venner. Kanskje en av de vennene har det slik som Rune Andersen hadde det. Da håper jeg at jeg ser det, er der, og at jeg kan vaere en av dem som kan utgjøre en forskjell.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Det har vaert mye diskusjon om siloen på Silokaia i 2018.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Det har vaert mye diskusjon om siloen på Silokaia i 2018.
 ?? FOTO: RUNE ø. REINERTSEN ?? Fra siste forhandlin­gsmøte før Skagerak Energi-siden takket nei til fusjon med Agder Energi. F.v. Risørs ordfører Per Kristian Lunden, Agder-delegasjon­ens leder Bjørn Ropstad, Rolf Erling Andersen fra Skagerak-siden, Skagerak-sidens leder Hedda Foss Five, og Gro Anita Mykjåland og Lars Erik Torjussen fra Agder-delegasjon­en.
FOTO: RUNE ø. REINERTSEN Fra siste forhandlin­gsmøte før Skagerak Energi-siden takket nei til fusjon med Agder Energi. F.v. Risørs ordfører Per Kristian Lunden, Agder-delegasjon­ens leder Bjørn Ropstad, Rolf Erling Andersen fra Skagerak-siden, Skagerak-sidens leder Hedda Foss Five, og Gro Anita Mykjåland og Lars Erik Torjussen fra Agder-delegasjon­en.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway