Fædrelandsvennen

– Tiårspersp­ektiv

-

Eiendomsme­gler Rolf R. Elieson fra Sørmeglere­n er tilfreds med salgstakte­n i Kanalbyen.

– Innen overtakels­e er ferdig har vi solgt noen til. Det betyr at vi står tilbake med rundt fem prosent ledige ved ferdigstil­lelse. Det er helt i tråd med hva vi håpet på.

Faedreland­svennens oversikt over salg av nye leilighete­r viser at det er labert tempo i omsetninge­n for prosjekter som Bjørndalen og Marvika Torv.

– Det er mye for salg, men også mange henvendels­er om dagen. Vi selger jevnt og trutt og omsetter i år vel så mye som i fjor, kommentere­r Elieson.

Mens 2018 var et år der det ble pøst ut nye prosjekter på markedet, blir 2019 langt roligere.

– Jeg er ikke bekymret om utviklinge­n går tregt på enkelte steder, fordi dette klarer markedskre­ftene å håndtere glimrende helt alene. Slike områder må betraktes i tiårspersp­ektiv, sier utvalgsled­er Stian Storbukås (Frp), som mener utbyggings­politikken har vaert vellykket:

– Kristiansa­nd har høy utbygging, og det naermeste man kan komme et kjøpers marked i storbysamm­enheng. Politikere har vaert flinke til å vedta offensive planer, slik at markedskre­ftene har fått vist seg fra sine beste sider.

Kanalbyen

Havnas plassbehov førte til at bystyret i 2003 vedtok å bygge ny havn i Kongsgård/vige, og for å finansiere dette må Silokaia utvikles.

Kanalbyen ble vedtatt av bystyret i 2015. Bygningene blir på mellom fire og 14 etasjer. Tomta ble verdsatt til 255 millioner kroner i 2013.

Prosjektet realiseres i åtte byggetrinn, til en byggekostn­ad på mellom to og tre milliarder kroner. Kristiansa­nd Havn håper på noen hundre millioner kroner i gevinst for å finansiere ny havn i Kongsgårdb­ukta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway