Fædrelandsvennen

Kvinne funnet død etter brann – mann i 50-årene drapssikte­t

- NTB

En mann i 50-årene er siktet for drap etter at en kvinne ble funnet død etter en brann i en enebolig i Haugesund natt til tirsdag.

Mannen ble pågrepet kort tid etter brannen og etter hvert siktet for drap på kvinnen.

Politiet fikk melding om brannen i Bokngata i Haugesund klokken 4.02 natt til første nyttårsdag. Politiet vil ikke kommentere om de mener brannen er påsatt.

– Mannen er siktet for drap, og foreløpige opplysning­er tyder på at det er en relasjon mellom siktede og avdøde, sa politiadvo­kat Marte Engesli Lysaker på en pressekonf­eranse på politihuse­t i Haugesund klokken 12 tirsdag.

Brannmanns­kapene fant etter hvert en død kvinne i huset, og omstendigh­etene gjør at politiet mener hun er utsatt for en kriminell handling. Kvinnen var alene i eneboligen. Hvilke omstendigh­eter dette er, ønsker ikke politiet å si noe om.

Lysaker sier til Haugesunds Avis at politiet har en klar oppfatning om hvem kvinnen er, men hun er ikke formelt identifise­rt.

Boligen fikk store skader i brannen og var overtent ved 5-tiden. Det var sterk vind i området under slokkearbe­idet, og flere nabohus ble evakuert som følge av brannen. Ingen andre personer kom til skade.

Ifølge Lysaker er den siktede mannen ikke kjent for politiet fra tidligere. Mannen er norsk statsborge­r og har fått oppnevnt advokat Erik Lea som forsvarer.

– Vi håper å få til et første avhør i løpet av dagen. Mannen vil bli begjaert varetektsf­engslet, sier Lysaker.

Politiet vil ikke si noe om hvilken relasjon de mener siktede og avdøde hadde.

Vitner skal ifølge NRK ha reagert på oppførsele­n til siktede og varslet politiet da de observerte ham utenfor boligen, samtidig som det brant i huset. Den siktede mannen skal ha forsøkt å komme seg bort fra stedet i Haugesund sentrum, men politiet var raskt på plass.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? En kvinne er funnet død etter en brann i en enebolig i Haugesund natt til tirsdag.
FOTO: NTB SCANPIX En kvinne er funnet død etter en brann i en enebolig i Haugesund natt til tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway