Fædrelandsvennen

Feiret i yachten

- TORGEIR EIKELAND

Christian Lomeland inviterte venner til fest i yachten på nyttårsaft­en.

– Christian er en uvanlig generøs og imøtekomme­nde vert som tar saerdeles godt imot sine gjester, sier Harald Haraldsen.

Så ler han og sier «Det blir hundre kroner», til Christian Lomeland.

Mens nyttårsaft­en ennå var ung tok Faedreland­svennen en runde i gjestehavn­a og bortom Hartmanns marina for å se om det var noen som feiret nyttår i yachten. Mørkt og stille overalt, og kun i ei skute fant vi tegn til liv. Her holdt Christian Lomeland og samboer Linda Andreassen på å stelle i stand til fest.

– Jeg feirer alltid nyttår i båten. Det er tradisjon. Faktisk har jeg vel bodd i båten i tolv år, mens det er hun som bor i leilighete­n, sier Lomeland.

Han liker seg nok i yachten, for han er også mannen som i nitten sesonger har vaert kaptein på Kaptein Sabeltanns skute i Den Sorte Dame i Dyreparken.

Den kan han altså trolig manøvrere like godt som sin Fairline Squadron 58. Komforten om bord er likevel trolig best i sistnevnte. – Her har vi lugarer til alle gjestene om nødvendig, med toalett til hver lugar, sier Lomeland.

Nyttårsaft­en var det ti hummere som stod på menyen i det flytende festlokale­t. Da Faedreland­svennen stakk nesa inn en drøy time senere var de fire gjestene ankommet.

 ?? JACOB BUCHARD FOTO: ?? Det gikk litt vilt for seg under nyttårsfei­ringen i Tresse nyttårsaft­en.
JACOB BUCHARD FOTO: Det gikk litt vilt for seg under nyttårsfei­ringen i Tresse nyttårsaft­en.
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Christian Lomeland (t.h.) viser fram Harald Haraldsens røykesaker som skal føre til høy sigarførin­g litt senere på kvelden. Svein Mykland (t.v.) regner med å få god utsikt til fyrverkeri­et. Anne Beth Ugland i midten.
FOTO: JACOB BUCHARD Christian Lomeland (t.h.) viser fram Harald Haraldsens røykesaker som skal føre til høy sigarførin­g litt senere på kvelden. Svein Mykland (t.v.) regner med å få god utsikt til fyrverkeri­et. Anne Beth Ugland i midten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway