Fædrelandsvennen

Norsk opptur da Nilsson utklasset konkurrent­ene

- MARIUS DAHL

Ingvild Flugstad Østberg styrket sammenlagt­sjansene, men ble knust av Stina Nilsson i sprintfina­len.

Som ventet knuste Stina Nilsson alt og alle i tirsdagens sprintfina­le i Tour de Ski.

Ingen av de tre norske finalisten­e kunne gjøre noe med svensken, som likevel ikke ødela en norsk solskinnsd­ag i Sveits. De norske jentene ble nummer fire, fem og seks.

– Å gå fra null i finalen til tre i finalen, det må vaere positivt. Selv om vi ikke hadde noen på pallen, oppsummert­e Caspersen Falla til TV 2.

– litt irriterend­e

For med karrierebe­ste av Lotta Weng (6. plass), finale for Maiken Caspersen Falla (5. plass) og styrkede sammenlagt­sjanser for Ingvild Flugstad Østberg (4. plass), ble det en god norsk dag selv om ingen kom på ballen.

– Jeg hadde følelsen og beina for å komme på ballen. Det gjorde jeg ikke, men det var min første finale på en stund, sier Flugstad Østberg til TV 2.

Jessica Diggins ble nummer tre og tok over ledelsen i sammendrag­et - 1,1 sekund foran nettopp Flugstad Østberg.

avanserte

– Jeg hadde egentlig dagen, så det er litt irriterend­e at det ikke ble pallen, legger hun til.

Etter tre av sju Tour-etapper lå Flugstad Østberg i toppen i sammendrag­et - nummer tre og 28,3 sekunder bak Natalja Neprjajeva, som røk ut av kvartfinal­en i tirsdagens sprintetap­pe. Det betyr helt enkelt at Gjøvik-jenta avanserer i sammendrag­et i touren.

Diggins lå nummer to før den fjerde av i alt sju Tour-dager og den amerikansk­e sprintspes­ialisten leder nå sammendrag­et.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk ut i semifinale­n, etter en jevn spurt mot Flugstad Østberg, som gikk videre som «lucky loser».

Weng falt

Mari Eide, Kari Øyre Slind og Hei- di Weng ble slått ut i kvartfinal­en. Sistnevnte hang godt med, til hun hektet inn i Laurien van der Graaff og gikk i bakken. 27-åringen kom i mål 18 sekunder bak heatvinner­en Yulia Belorukova.

røk ut i prologen

Anna Svendsen og Silje Øyre Slind greide ikke å ta seg videre fra prologen.

Nå reiser Tour-sirkuset videre til Oberstdorf i Tyskland, hvor kvinnene skal gå 10 kilometer og herrene 15 kilometer klassisk fellesstar­t onsdag.

Dagen etterpå er det jaktstart over samme distanser på samme sted, før løperne reiser til avslutning­en i Val di Fiemme. Der er det først 10/15 kilometer fellesstar­t i klassisk lørdag, før touren avsluttes opp Monsterbak­ken på søndag.

 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fire i sprintfina­len i Val Müstair 1. nyttårsdag.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fire i sprintfina­len i Val Müstair 1. nyttårsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway