Fædrelandsvennen

Da smellen kom, gjorde treningsgu­ruen et lurt grep

Yngvar Andersen (44) ser ikke på seg selv som veldig smart, bare smartere enn før.

-

Idet gule huset på Tåsen i Oslo henger turnringen­e fra taket i stuen, vektstenge­ne på gulvet og tredemølle­n lett tilgjengel­ig. Her bor en familie som er mer opptatt av trim og trening enn de aller fleste.

Treningspr­ofilen Yngvar Andersen (44) har livnaert seg på råd om trening, kropp og helse i en årrekke. Enten i form av foredrag, treningsre­iser, bøker, TV eller som personlig trener.

Kona Liv Loftesnes og deres tre barn – på åtte, seks og to år – er også glade i å bevege seg. De løper, går og sykler. Bil har de ikke. Familiefar­en har aldri tatt lappen.

Det betyr penger spart og mindre forbruk, men først og fremst helt gratis trim.

Akkurat i dag har hele familien vaert nede i Oslo sentrum på en demonstras­jon for klimaet. Turen på fem kilometer ble tilbakelag­t til fots, med den miste av døtrene i barnevogn.

MYE å HENTE På HJEMMEBANE

Hjemmet har treningsmu­ligheter både inne og ute. Her kan det trenes styrke, spenst og hurtighet helt gratis. For det er ikke så mye som skal til, som er et av Andersens mantraer.

Det var kanskje derfor kona lot seg utfordre til å prøve felleski vinteren 2014. For henne var langrenn – etter noen triste turer tidligere i livet – egentlig det samme som bakglatte ski, kladder og kulde.

Likevel lot hun seg overtale. Dessverre gikk det fryktelig galt.

INGEN FERIE LIKEVEL

Hun var uheldig og falt stygt. Og med tidligere seks hjerneryst­elser, ble den syvende for mye. Hun gikk ned for full telling.

Yngvar, som i utgangspun­ktet hadde sett frem til en lang ferie etter en hektisk periode med mye jobb, fikk isteden dobbelt opp med arbeid.

Mens Liv var sengeligge­nde laget Yngve mat, ryddet huset, vasket klaer og leverte ungene i barnehagen. Daglige gjøremål forsvinner ikke bare fordi en av foreldrene er ute av funksjon.

– Det som tappet meg mest for energi var all bekymringe­n, forteller familiefar­en.

 ??  ?? Yngvar Andersen og familien må ikke gå langt for å finne egnede apparater.
Yngvar Andersen og familien må ikke gå langt for å finne egnede apparater.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway