Fædrelandsvennen

Første arbeidsdag med ny fylkesmann­organiseri­ng

-

Onsdag var første arbeidsdag med den nye organiseri­ngen av fylkesmann-embetene. 16 fylkesmenn har ved årsskiftet blitt til 10.

Blant annet hadde Valgerd Svarstad Haugland sin første dag som fylkesmann for Oslo og Viken, etter sammenslåi­ngen av de tidligere embetene Østfold, Buskerud og Oslo og Akershus.

– Jeg gleder meg til å komme i gang med det nye embetet. Fagavdelin­gene har allerede etablert et godt samarbeid, og vi vil bygge på det beste fra hvert av de tre embetene, sier fylkesmann Svarstad Haugland.

LANDETS STØRSTE

Det nye embetet blir landets desidert største, med naer 600 ansatte. Naer 1,9 millioner mennesker bor i regionen, noe som tilsvarer mer enn en tredel av Norges befolkning. Hovedsete for det nye embetet er Moss, men det skal også vaere kontorsted­er i Drammen og Oslo.

Svarstad Haugland ber om forståelse for at ikke alt kommer til å vaere på plass fra første dag.

– Det er ikke tvil om at vi står overfor store utfordring­er når tre organisasj­oner nå skal bli én, sier hun.

FLERE SAMMENSLÅI­NGER

Fra 1. januar er embetene i Hordaland og Sogn og Fjordane slått sammen til Fylkesmann­en i Vestland, mens embetene i Hedmark og Oppland er blitt til Fylkesmann­en i Innlandet. De tidligere embetene i Troms og Finnmark har blitt til Fylkesmann­en i Troms og Finnmark, og Vestfold og Telemark har blitt slått sammen til Fylkesmann­en i Vestfold og Telemark.

Fra samme dato har Fylkesmann­en i Aust- og Vest-agder byttet navn til Fylkesmann­en i Agder.

I Nordland hadde Tom Kato Karlsen sin første arbeidsdag som fylkesmann onsdag.

 ?? FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX ?? Valgerd Svarstad Haugland hadde sin første dag som fylkesmann for Oslo og Viken onsdag.
FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX Valgerd Svarstad Haugland hadde sin første dag som fylkesmann for Oslo og Viken onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway