Fædrelandsvennen

Rampa er fjernet og dermed kom Domk

-

Det var naermest som en bakgård midt i Kvadrature­n. Men nå er en gammel rampe fjernet og lyset slått på i Gyldenløve­s gate.

– Det har vaert et møysommeli­g arbeid, sier Helmer Espeland som har vaert prosjektle­der for arbeidet som startet i 2017.

FORVANDLET

Den gang opptok en stor rampe det meste av området mellom Kristiansa­nd domkirke og biblioteke­t. Domkirkepa­rken som ligger like ved, var mørk og ikke spesielt mye i bruk.

Nå er området som også har blitt kalt «La Rampa» knapt til å kjenne igjen. Rampa er fjernet, det har kommet nytt dekke og belysninge­n er ny.

– Nå kommer det også et basseng. Det er allerede bestilt, sier Helmer Espeland.

Også Domkirkepa­rken har vaert gjennom flere forandring­er det siste året. Og hvis de klarer å få finansieri­ng til det, kommer det også lys på domkirken.

– Da blir det virkelig flott, sier Espeland.

NYTT BYROM

Foreløpig er det en stor, åpen plass der den gamle rampa en gang lå, men innen sommeren kommer det altså både planter, benker og et basseng.

I tillegg har parkvesene­t sørget for å legge inn flere strømpunkt­er slik at det skal vaere lett å få til

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Her er det kommet nytt dekke og belysning. Før sommeren skal det komme planter, benker og et basseng.
FOTO: KJETIL REITE Her er det kommet nytt dekke og belysning. Før sommeren skal det komme planter, benker og et basseng.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway