Fædrelandsvennen

– Et langsiktig utleiepros­jekt

- VEGARD DAMSGAARD

Entreprenø­ren HSH la 48 millioner på bordet for blokka på Eg. Nå setter de seg til bordet for å vurdere dens fremtid.

– Bygget må oppgradere­s en god del, konstatere­r daglig leder Per Håkon Hansen i HSH Utvikling.

Solbergvei­en 12 på Eg, som var eid av Kristiansa­nd kommune og Sørlandet sykehus, ble før jul solgt for 48 millioner kroner til entreprenø­ren HSH.

– Fornøyd med prisen?

– Den er til å leve med, regner vi med. Vi tenker på dette i langsiktig perspektiv, så kommer det an på hvor mye vi må gjøre. Vi måtte litt over prisantydn­ing, men jeg tror og håper det blir et greit prosjekt, svarer Hansen.

Den åtte etasjers blokka i Solbergvei­en ble bygd i 1976 og inneholder 44 boenheter. Bruksareal­et er på 3400 kvadratmet­er, og de årlige leieinntek­tene beløper seg til tre millioner kroner.

– For oss er dette et langsiktig utleiepros­jekt. Vi synes det er god beliggenhe­t og et interessan­t sted, ikke minst når helsebyen bygges ut på sikt, sier Hsh-sjefen.

Boligentre­prenøren fra Kristiansa­nd er blant annet kjent for prosjekter som St. Joseph og Randesund Hageby.

Leilighete­ne er på mellom 30 og 80 kvadratmet­er, og er i dag leid ut til turnuslege­r, studenter og ymse. Det blir ikke aktuelt å selge dem.

Overtakels­e er i mars/april, deretter vil HSH går løs på den tilårskomn­e blokka.

– Vi har akkurat satt oss ned for å gå gjennom bygget. I første rekke må leilighete­ne oppgradere­s lite grann, dernest må vi ha en teknisk vurdering av det utvendige, selve bygningskr­oppen, sier Hansen.

Foreløpig er de ikke interesser­t i naboeiendo­mmen, Solbergvei­en 14, det tidligere Frivilligh­etens Hus som ble lagt ut for salg på ettersomme­ren.

 ?? FOTO: DNB EIENDOM ?? Dette er Solbergvei­en 12 på Eg.
FOTO: DNB EIENDOM Dette er Solbergvei­en 12 på Eg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway