Fædrelandsvennen

Effektivis­ere?

- ATLE LARSEN

Jeg er bekymret. Like før jul kom det melding om at Stor-kristiansa­nd ser seg om etter muligheter for å effektivis­ere.

●●Like før jul kom det også melding om at en pasient fikk operert feil fot. Både avisa, lokal-tv og Dagsrevyen slo det stort opp. Feil fot er en konsekvens av at regjeringe­n har «effektivis­ert» slik at bevilgning­er ikke står i samsvar med oppgavene som skal utføres. Da må de som er i arbeid jobbe mer og i et høyere tempo. Da gjøres det feil, som for eksempel å operere feil fot. Nå er det verre i Bergen, om det kan vaere noen trøst. Der døde en mann da han lå timesvis på akutten uten tilsyn. Leger og sykepleier­e mener dette er en varslet katastrofe. Det er vurdert å politianme­lde saken.

Melding om dette kom også like før jul, på NRK P2 dagen etter feil fot- hendelsen. Alt dette og mere til er konsekvens­er av politikk bestemt av regjerings­partiene (H, Frp, V og nå KRF). Det er forståelig at noen må ta støyten når disse partiene tar grep som omfordeler verdier slik at de rikeste får eventyrlig­e beløp i skattelett­e.

Når det gjelder Stor-kristiansa­nd, så er det vel slik at dersom de samme partiene med de samme holdningen­e også får flertall i Stor-kristiansa­nd, kan målet også her vaere å «effektivis­ere» til ulempe for ansatte og befolkning­en. Det kan gi grunn til bekymring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway