Fædrelandsvennen

Drømmen brast for skuffet Djupvik

Knapt halvannet år etter han kom til Start, er Morten Aa Djupvik ferdig i klubben. Stillingen hans er ikke med i det framtidige organisasj­onskartet.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no -

– Jeg kan bekrefte at jeg hadde min siste arbeidsdag i Start siste fredag før jul, sier Morten Aa Djupvik til Faedreland­svennen.

Den tidligere landslagss­jefen i både langrenn og skiskyting ble ansatt i Start i september 2017. I rollen som Hr-manager, personalsj­ef på godt norsk, skulle Djupvik vaere med å bygge toppidrett­skultur i hele klubben.

Under halvannet år seinere er det slutt. 43-åringen sier det handler om at stillingen hans i klubben ikke ligger i klubbens framtidige organisasj­onskart.

Start rykket ned fra Eliteserie­n i 2018, og har signaliser­t at det vil bli endringer i klubben.

Start hadde i utgangspun­ktet budsjetter­t med 30 millioner kroner i minus i 2018, som konsekvens av en heftig satsing med investoren­e som kom inn sommeren 2017. Start har varslet at underskudd­et blir større enn de 30 millionene.

FRI VILJE – FOR Så VIDT

– Jeg har for så vidt sluttet av egen fri vilje. Den rollen jeg har hatt var ikke med i planene lenger. Da fikk jeg tilbud om å gå inn i en annen type rolle som ikke samsvarte med mine ønsker, sier Djupvik. – Er du skuffet?

– Jeg er selvfølgel­ig skuffet. Det var ikke sånn jeg hadde håpet at det skulle bli. Jeg gikk inn i dette og trodde på at jeg kunne bidra på en spennende reise med et prosjekt jeg hadde tro på. Men når min rolle forsvinner så må jeg bare forholde meg til den realiteten. Men det er kjedelig at det skulle bli sånn, sier Djupvik.

Han beskriver prosessen som ledet til at han slutter som «helt grei», og understrek­er at det er hans eget valg og at han ikke har fått sparken.

– Nå ER TING LITT KJIPT

– Det har vaert en spennende tid. Det har vaert utfordrend­e og laererikt, og jeg har fått laere å kjenne en lagidrett fra innsiden, sier Djupvik.

– Synes du at du har fått jobbe med det som var stillingsi­nstruksen i utgangspun­ktet?

– Både ja og nei. Med alt som har skjedd i klubben med store endringer, så har egentlig verken min eller andre sin rolle vaert klinkende klar. Vi har gjort mer og jobbet på en annen måte, sier Djupvik.

– Hvordan er forholdet ditt til Start og Christophe­r Langeland nå?

– Akkurat nå synes jeg ting er blitt litt kjipt, og det var ikke slik at jeg hadde håpet at det skulle bli. Men jeg har vaert heldig som har fått laere mange nye mennesker å kjenne og fått et nytt nettverk. Så må vi bare se framover og håpe på det beste for begge parter, selv om våre veier nå skilles, sier Djupvik, som ennå ikke har noen ny arbeidsgiv­er å gå til.

RESPEKTERE­R AVGJØRELSE­N

Christophe­r Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm, sier til Faedreland­svennen at det er trist å miste Djupvik.

– Vi ønsket å ha med han videre, men respektere­r hans avgjørelse, sier Langeland.

Han forteller at Hr-rollen i klubben skal endres og dreies mer inn mot sport, og at det var denne rollen Djupvik skal ha takket nei til.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Morten Aa Djupvik hadde sin siste arbeidsdag i Start før jul.
FOTO: JACOB BUCHARD Morten Aa Djupvik hadde sin siste arbeidsdag i Start før jul.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway