Fædrelandsvennen

Her er Rosenborgs nye trenerduo

- OLE K. SAGBAKKEN

Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland tar over Rosenborg på permanent basis. Det får Adresseavi­sen bekreftet av RBKS styreleder Ivar Koteng.

Duoen kommer fra Haugesund, og har signert hver sin toårskontr­akt med RBK.

– En veldig god løsning for Rosenborg, sier styreleder Ivar Koteng.

– Internasjo­nal fotball utvikler seg. I tråd med det har vi jaktet en trener som skal prøve å gi oss et løft. Både når det kommer til fysikk og til organiseri­ng på banen, legger han til.

Dermed er trenerjakt­en, som startet tilbake i august, over.

VAERT MED LENGE

Slik Adresseavi­sen forstår, dukket Hornelands navn opp tidlig i prosessen. Og han har stått høyt på RBKS liste i en lengre periode.

43-åringen skrev under en ny avtale med Haugesund i fjor høst. Men blir – etter det Adresseavi­sen erfarer – ingen dyrere trener enn hva som har vaert vanlig i Rosenborg-målestokk.

Dette kan skyldes en klausul i kontrakten han har med Haugesund.

Sammen med assistent Karl Oskar Emberland kommer Horneland til å vaere på plass på Brakka senest 1. februar. Det er Koteng som bekrefter datoen, men styreleder­en ønsker ikke å kommentere årsaken. Det er uansett stor grunn til å tro at dette handler om kontrakten Horneland har med Haugesund.

KJENT én MÅNED

Tirsdag 11. desember kunne Adresseavi­sen avsløre at Hor- neland hadde vaert i møter med Rbk-ledelsen.

Nå blir Horneland altså RBKS hovedtrene­r, etter at Haugesund flere ganger har vaert tydelig på at de ønsker treneren videre.

Koteng vil imidlertid ikke vaere med på at prosessen har trukket ut.

LANG PROSESS

– Vi føler at dialogen med Haugesund har vaert profesjone­ll hele veien, sier han, som også har fått med seg reaksjonen­e i omgivelsen­e etter at Hornelands kandidatur ble kjent.

Mens tidligere Haugesundk­aptein Vegard Skjerve og Rbk-spiss Alexander Søderlund har vaert positive, har supportegr­uppa «Kjernen» vaert tydelig på at de ser for seg Horneland mer som en assistent enn som en hovedtrene­r. Dette skyldes blant annet Haugesunds spillestil og erfaring på toppnivå. Haugesund spiller 4-4-2. Skjerve mente på sin side at dette mest skyldes klubbfilos­ofi, og at Horneland er i stand til å omstille seg. Assistent Emberland er også 4-33-mann.

– Hva tenker du om reaksjonen­e?

– Vi mener dette er et svaert godt valg ut fra den filosofien vi har, svarer Koteng – og legger til:

– Så er det mange meninger om fotball hele tida, og det er vi glade for. Det skal det vaere.

– Flere utenlandsk­e navn som ble linket til RBK underveis i prosessen. Har dere måttet gå noen omveier i trenerjakt­en?

– Da vi kom til en nettoliste av kandidater, hvor Horneland sto, har det ikke vaert noe «øverst» eller «nederst» i våre hoder. Vi har kikket litt ulike veier underveis, analysert situasjone­n kontinuerl­ig, og er meget godt fornøyd med løsningen til slutt, svarer Koteng.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Hovedtrene­r og assistent: Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland.
FOTO: NTB SCANPIX Hovedtrene­r og assistent: Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway