Fædrelandsvennen

– Seier er veldig lite realistisk

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no -

Tidligere Vipers-assistent Endre B. Fintland må trykke på alle knapper dersom han skal få Oppsal-jentene sine til å tro på seier mot Vipers i Aquarama søndag.

– Vi har en formidabel oppgave foran oss, konstatere­r Endre B. Fintland.

Den tidligere Våg-treneren erstattet Kristine Lunde-borgersen som Vipers-assistent sist sesong da hun gjorde comeback. Oppgaven løste han så godt at han fikk – og takket ja – til et tilbud fra eliteserie­laget Oppsal foran denne sesongen. Det har resultert i fire seirer og fire tap og en fin sjuendepla­ss på tabellen.

– Hittil er jeg ganske fornøyd. Med unntak av tapet for Skrim, har vi tatt poeng i de kampene vi burde, og seieren mot Tertnes smakte ekstra godt, sier 26-åringen.

HENTET TRE KJENTE FJES

Til tross for en god høstsesong, er det svaert få som tror at Oppsal har noe å stille opp med søndag mot Vipers, i løvens egen hule, Aquarama.

– Jeg bare gleder meg. Jeg elsker Aquarama som arena, og fol- kene i og rundt hallen. Men det blir rart å ikke ha dem i ryggen, sier Fintland. Sammen davaerende hovedtrene­r Kenneth Gabrielsen ledet han Vipers til en rekke triumfer i hallen i fjor.

Nå er utgangspun­ktet et helt annet. Oppsal er en liten bydelsklub­b i Oslo med 373 tilskuere i snitt på hjemmekamp­ene. Laget satser med små midler, og har blant annet plukket opp tre tidligere Vipers-spillere, som trolig måtte ha avfunnet seg med lite spilletid i Kristiansa­nd, men som nå i stedet har blitt solide forsterkni­nger i Oppsal.

Hanne Andve var toppscorer for Våg i 2. divisjon, og fikk flere innhopp i Vipers, før hun reiste til Molde foran forrige sesong og videre til Oppsal foran denne. Med fire mål i snitt på åtte kamper er det bare Eira Aune i Oppsal som har scoret flere enn den raske kantspille­ren.

– PERFEKT FOR MIN HVERDAG

Lina Marie Jensen har fått langt mer spilletid i Oppsal enn i Vipers, og har scoret 1,2 mål i snitt på åtte kamper.

– Lina har kommet mer og mer inn i laget, og blant annet tatt rollen som forsvarssj­ef, sier Fintland.

Pernille Wang Skaug valgte å avbryte kontrakten ett år før tiden, og kunne vaert et fint supplement til Malin Aune på høyrekante­n. Etter skadeprobl­emer i starten av sesongen, har hun nå blitt en svaert viktig høyreback, og har banket inn 4,3 mål i snitt på seks kamper.

– Tilvaerels­en i Oppsal er helt perfekt for min hverdag. Nå bor jeg sammen med kjaeresten min, jobber fullt som laerer på en barneskole samtidig som jeg tar en mastergrad, og jeg får spille håndball på elitenivå. Dessuten har jeg fått innfridd målet om å bli mer involvert som bakspiller, sier Wang Skaug.

– IKKE TAPT På FORHÅND

Mens Oppsal i Aquarama slett ikke er en kamp som får publikum i Kristiansa­nd til å sperre opp øynene, er dette trolig den største kampen Oslo-laget skal spille i år. Vipers har vunnet alle kamper i serie med i gjennomsni­tt 12,5 mål.

– Jeg tror ikke vi har tapt på forhånd, men vi er veldig realistisk­e, og utgangspun­ktet vårt er å gjøre en så god kamp som mulig, sier Fintland.

– Klarer du innerst inne å tro at dere kan vinne en slik kamp?

– Den dagen jeg slutter å tro at vi kan vinne, må jeg legge opp. Men jeg går ikke med en følelse av at seier er veldig realistisk.

– Hva sier du til jentene for å få dem til å tro på seier?

– Først og fremst skal jeg gi dem beskjed om å nyte muligheten til å spille i den arenaen under de rammene. Vi er nødt til å ha en annen tilnaering til en slik kamp enn de kampene vi skal vinne.

Wang Skaug minner om at Oppsal spilte uavgjort 30–30 på hjemmebane mot Vipers senest i fjor.

– Vi må prøve å tenke på at vi holdt på å slå dem i fjor, og at ingen kamper er avgjort på forhånd. Det handler om å gå til oppgaven med lave skuldre, og med ambisjoner om å ha det gøy, sier Wang Skaug.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad sier dette om søndagens kamp, som starter klokka 18.00:

– Oppsal har overrasket litt, og levert bedre enn mange spådde. Likevel er dette en kamp som bare handler om hva vi gjør. Leverer vi på et ok nivå, er ikke Oppsal gode nok til å ta poeng, fastslår Gjekstad.

 ?? FOTO: TROND SØRØY ?? Tidligere Vipers-assistent Endre B. Fintland har som Oppsal-trener gitt mye tillit til tre spillere som satt mye på benken i Vipers, blant andre Pernille Wang Skaug.
FOTO: TROND SØRØY Tidligere Vipers-assistent Endre B. Fintland har som Oppsal-trener gitt mye tillit til tre spillere som satt mye på benken i Vipers, blant andre Pernille Wang Skaug.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway