Fædrelandsvennen

Sterke skuespille­rprestasjo­ner

-

DRAMA «Beautiful Boy»

USA 2018

Regi: Felix Van Groeningen Manus: Luke Davies

Skuespille­re: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierny Aldersgren­se: 15 år

Din nydelige sønn som du har oppdratt med kjaerlighe­t, har plutselig blitt til en dopbrukend­e fremmed. Hva gjør du?

●●«Beautiful Boy» er den sanne historien om hvordan David Sheff og familien takler at deres eldste sønn blir avhengig av narkotika, og den verste sorten av dem alle – metamfetam­in. Hvor gikk det galt? Hvem har skylden?

Filmen er basert på to memoarer, «Beautiful Boy» av far og journalist David Sheff og «Tweak: Growing Up on Methamphet­amines» av hans narkomane sønn, Nicolas Sheff. Det gjør at vi får et unikt dobbeltper­spektiv på et tema som har blitt skildret uendelig mange ganger. Filmen viser også at alle kan havne i den situasjone­n. Ikke bare de som blir utdelt dårlige kort i livet. For det er ikke noen god forklaring på Nicolas’ rusmisbruk. Han liker bare følelsen, og klarer ikke å slutte å jakte på den aller første euforiske rusen.

Filmen er den belgiske regissøren Felix van Groeningen­s første engelskspr­åklige film, og er en hjerteskja­erende beretning om enhver foreldres verste mareritt, men heldigvis ikke uten håp. Van Groeningen klarer ikke å styre unna alle klisjeene, og virkelighe­tens historie var hakket mørkere, og ikke med fullt så mye solfylt, californis­k hippieglød. Skuespille­rprestasjo­nene er imidlertid så sterke at de overskygge­r eventuelle brister.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway