Fædrelandsvennen

Svenske tar over Gladiators

-

Leo Billgren (46) blir Kristiansa­nd Gladiators’ hovedtrene­r fra 2019.

Gladiators er i år tilbake i eliteserie­n i amerikansk fotball, der de sist spilte i 2014. Årets liga består av seks lag. Coach Billgren har lang erfaring fra den svenske Superserie­n og Superettan, sist med Tyresø Royal Crowns. Han har tidligere vaert trener i ulike svenske landslag og er alltid sterkt involvert i juniorlag, der han coacher. Hans spesialite­t, i tillegg til erfaringen som hovedtrene­r, er quarterbac­k-utvikling.

Billgren uttaler følgende til Lokalsport­en:

– Jeg gleder meg mye over å få muligheten til å komme til Kristiansa­nd og vaere coach for Gladiators. Alt jeg har sett og hørt om klubben virker å vaere føresklass­es, med utmerkede forutsetni­nger for å bygge et program som kommer til å vaere framgangsr­ikt på sikt.

– Jeg skal benytte mitt offensive system, som har vaert meget framgangsr­ikt både i svensk fotball og på landslagsn­ivå. Jeg skal jobbe for at vi får Norges mest eksplosive og komplette angrep, det mest aggressive og tøffeste forsvaret, i et lag som spiller med glede og for hverandre.

Etter planen skal Billgren bosette seg i Kristiansa­nd rundt april. Han har en samboer og to sønner på henholdsvi­s åtte og ti år. JØRGEN BENESTAD-JOHANSEN, for Kristiansa­nd Gladiators

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Leo Billgren har lang erfaring fra den Svenske Superserie­n og Superettan, sist med Tyresø Royal Crowns.
FOTO: PRIVAT Leo Billgren har lang erfaring fra den Svenske Superserie­n og Superettan, sist med Tyresø Royal Crowns.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway