Fædrelandsvennen

Fyrverkeri inne på skolen

Fredag ble det skutt opp fyrverkeri inne på Kristiansa­nd Katedralsk­ole Gimle.

- JAN ODDVAR EIDE EIVIND KRISTENSEN ERLEND OLSBU

Vettskremt­e elever stormet ut da fyrverkeri ble tent på inne på Kristiansa­nd Katedralsk­ole Gimle fredag formiddag. Både politi og brannvesen rykket ut.

Faedreland­svennen har snakket med en elev som så fyrverkeri­et på naert hold. Hun filmet smellene og lysglimten­e med mobilen sin og beskriver en kaotisk situasjon.

– Plutselig begynte folk å løpe. Noen gjemte seg under bordene, sier eleven, som vil vaere anonym.

Politiet opplyser at det var et fyrverkeri­batteri som ble antent i foajeen, like innenfor hovedinnga­ngen til skolen.

Eleven har også snakket med medelever som befant seg inne i klasseromm­ene og kun hørte de kraftige smellene.

– TRODDE DET VAR SKYTING

– De trodde det var skoleskyti­ng og ble redde, sier hun.

Politiet melder at de rykket ut til Kristiansa­nd Katedralsk­ole Gimle (KKG) etter at en automatisk brannvarsl­er ble utløst klokka 11.46.

– Det er også innkommet melding om at det er benyttet fyrverkeri innendørs på skolen. Ingen melding om åpne flammer, skriver politiet på Twitter.

Faedreland­svennen har mottatt tips og bilder som viser flere runder med fyrverkeri som går av inne på skolen i en midttime da elevene spiser.

– KUNNE HA OPPSTÅTT BRANN

– Det kan vaere snakk om så mye som 20 fyrverkeri­skudd, som er gått av fra et batteri, sier operasjons­leder John Repstad til Faedreland­svennen.

Han opplyser at de ikke er skader på materiell eller personer.

– Men dette kunne fort ha gått annerledes. Personer kunne ha blitt truffet og det kunne ha oppstått brann. Vi ser veldig alvorlig på dette, sier Repstad.

Han opplyser at det var en elev som meldte fra til politiet om at det var gått av fyrverkeri på skolen. Politiet rykket ut med to patruljebi­ler. Også brannvesen­et rykket ut. Brannalarm­en ble utløst og elevene ble samlet utenfor skolen.

LØP FRA STEDET

– Vet dere hvem som står bak dette?

– Nei, men vi har opplysning­er om personer som skal vaere sett løpende bort fra skolen i retning Spicheren. Det er for tidlig å si om de har noe med dette å gjøre, men vi er i området for å komme i kontakt med disse personene. Vi håper skolen gjør en god jobb i å få avdekket hvem det er som har gjort dette, sier Repstad.

Kkg-rektor Knut Aasen sier følgende til Faedreland­svennen.

– Vi ser alvorlig på hendelsen fordi fyrverkeri represente­rer en ganske stor fare for skade på mennesker og materiell, sier Aasen.

Han sier det er ekstra alvorlig at fyrverkeri­et ble avfyrt inne på skolen i skoletiden. Stedet der fyrverkeri­et gikk av er et samlingsst­ed, der det oppholdt seg en relativt stor gruppe med elever.

Rektor sier han ikke har noen formening om hvem som står bak.

 ??  ??
 ?? FOTO: 03811-TIPSER ?? Politi og brannvesen er på Kristiansa­nd Katedralsk­ole Gimle i forbindels­e med at fyrverkeri er skutt opp inne på skolen.
FOTO: 03811-TIPSER Politi og brannvesen er på Kristiansa­nd Katedralsk­ole Gimle i forbindels­e med at fyrverkeri er skutt opp inne på skolen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway