Fædrelandsvennen

Käck ferdig i Start

Elliot Käck forlater Start og reiser tilbake til Sverige.

- KRISTIANSA­ND TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Elliot Käck er ferdig i Start og reiser hjem til Sverige. Sportslig leder i Start, Tor Kristian Karlsen, ser ikke bort i fra at flere spiller forsvinner i løpet av vinteren.

Det bekrefter sportslig leder TorKristia­n Karlsen i Start overfor F a ed re landsvenne­n.

– Vi regner med at Elliot kommer til å reise tilbake til Sverige. Det gjenstår noen elementer, men vi har kommet til enighet med flere svenske klubber, sier Karlsen.

– Han kommer nok ikke til å spille i Start i 2019, sier han, men ønsker ikke å kommentere hvilke klubber Start har akseptert bud fra.

F a ed re landsvenne­n har tidligere meldt at D jur gården skal ha vaert interesser­t, og det er etter det vi kjenner til den samme klubben som nå er mest aktuell for Käck.

– Vi går ut fra at det kommer til å skje i løpet av kort tid. Vi har hatt interesse fra forskjelli­ge steder på ham, men så vidt jeg forstår er det familieårs­aker som gjør at han vil tilbake til Sverige, sier Karlsen.

DJURGÅRDEN

Käck selv har ikke besvart våre henvendels­er. Djurgården­s sportssjef Bosse Andersson bekrefter overfor Fotbollska­nalen at han har vaert i kontakt med Start, og at han truffet spilleren selv.

– Jeg møtte Elliot i romjula, sier Andersson til nettstedet.

Karlsen i Start ønsker ikke å kommentere summen klubben har godkjent å selge Käck for. Etter det Faedreland­svennen erfarer, og som vi har skrevet tidligere, skal Start ha ønsket å få igjen det de betalte i signerings­bonus og agentavgif­ter – rundt 700.000 kroner. Det har også svenske medier som Expressen og Fotboll Stockholm skrevet. Ifølge sistnevnte skal summen ha blitt noe lavere siden den gang.

Den svenske backen var sentral på Start-laget denne sesongen og spilte 28 kamper i eliteserie­n.

FLERE KAN FORSVINNE

Käck blir dermed den tredje spilleren som forsvinner fra Start på kort tid. Før jul ble det klart at Simon Larsen og Benjamin Boujar går til Jerv.

De tre er trolig ikke de eneste som forlater Start før sesongen sparkes i kan.

– Det kommer mange henvendels­er, både til oss og fra oss. Det er så pass tidlig i måneden at både klubber og spillere sitter litt på gjerdet. Men det er ikke til å legge skjul på at det er interesse for våre spillere, og så vil det vise seg utover måneden hvordan det gir seg utslag, sier Tor-kristian Karlsen.

Karlsen mener Start i dag har ens talls o mer tilfredsst­illende med tanke på kvalitet, men at antallet fortsatt skal trimmes noe.

– Det viktigste er at vi ikke kommer veldig svekket ut av overgangsv­induet. Vi håper å kunne klare å beholde de som var med å bidra mest i 2018, sier Karlsen.

– Det er spillere som ønsker å spille fast, og som har tilbud eller interesse fra eliteserie­n. Hvis vi da ikke kan si langt på vei at de vil få spille fast i 1. divisjon, så gir

det liten mening å beholde dem. Et annet element er at vi ønsker å rydde plass til spillere som Kjetil ønsker å bygge laget rundt i årene som kommer, sier Karlsen.

– MER RUTINE INN

Fokuset med tanke på spillere inn er i første omgang å sikre seg spillere med en viss rutine, som skal gå rett inn og forsterke elleveren.

– Kjetil og jeg er enige om at vi ønsker mer rutine, slik at vi ikke blir så sårbare mentalt som vi framsto på høsten i fjor. Så er det viktig å presisere at vi har mange gode spillere i Start, sier Karlsen.

Før jul sa Kjetil Rekdal at han ønsket en tropp på 18–20 utespiller­e, samt tre keepere. Det er det tallet man jobber ut fra når man nå setter sammen stallen, men Karlsen sier det er for tidlig å si eksakt hvor mange spillere Starttropp­en skal bestå av.

Starts sportslige leder sier de har en liste med spillere de ønsker seg, men sier det ville vaert uklokt å røpe noe fra den. Han bekrefter dog at man skal ha en ny keeper, samt at de ser etter forsterkni­nger og rutine både i midtforsva­ret og offensivt.

 ??  ??
 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Elliot Käck var en av nøkkelspil­lerne i Start i fjor. Her feirer han målet sitt mot Bodø/glimt på bortebane. Han kommer ikke til å vaere Start-spiller i 2019.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Elliot Käck var en av nøkkelspil­lerne i Start i fjor. Her feirer han målet sitt mot Bodø/glimt på bortebane. Han kommer ikke til å vaere Start-spiller i 2019.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Simon Larsen er blant dem som allerede har forsvunnet ut av Start. Flere kan slå følge med ham.
FOTO: NTB SCANPIX Simon Larsen er blant dem som allerede har forsvunnet ut av Start. Flere kan slå følge med ham.
 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Tor-kristian Karlsen, sportslig leder i Start.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Tor-kristian Karlsen, sportslig leder i Start.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway