Fædrelandsvennen

Solveig Kjelland Larsen er død

- JAN ODDVAR EIDE

Onsdag døde tidligere ordfører i Søgne, Solveig Kjelland Larsen, etter lang tids sykdom.

– Politikken var en stor del av livet til Solveig og hun har mange naere og gode venner i partiet og ellers i hele kommunesty­ret. Vi vil minnes henne med stor aerbødighe­t for den store innsatsen og engasjemen­tet hun viste for Søgne. Og vil savne hennes kunnskapsr­ike og gode innspill, hennes lune humor og store omsorg for alle, sier ordfører i Søgne og partikolle­ga Astrid Hilde.

– Solveig har vaert medlem av kommunesty­ret i Søgne i over 20 år, helt fram til hun av helsemessi­ge årsaker måtte søke permisjon fra sine verv i august 2017, forteller ordfører Hilde.

Kjelland Larsen satt som ordfører fra Arbeiderpa­rtiet fra 2007 til 2011, og ble den tredje av i alt fem kvinnelige ordførere som har sittet sammenheng­ende siden 1992. – Solveig jobbet blant annet knallhardt for å få til ny E 39 og saerlig ny vei til Søgne og Tangvall. Hun fikk oppleve at jobben lykkes da ny firefelt til Tangvall ble åpnet i mai 2015, sier Astrid Hilde.

– I hennes periode som ordfører i Søgne ble det også vedtatt å bygge nytt rådhus i Søgne. Hun var en entusiasti­sk tilhenger av utvikling i hele bygda, og var en Lunde-patriot hele livet. Det var saerlig viktig for henne å oppretthol­de en god balanse mellom tettsteden­e på Lunde og Tangvall, sier Hilde.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway