Fædrelandsvennen

Tokyo-børsen startet året med en bratt nedtur

- NTB

Nikkei-indeksen falt 2,2 prosent fredag, den første dagen med handel på Tokyobørse­n etter nyttår. Men i Kina pekte pilene oppover.

Det japanske finansmark­edet kom tilbake fra en ekstra lang nyttårshel­g og begynte med å følge de amerikansk­e børsene nedover. Nikkei-indeksen falt 3,2 prosent i løpet av de første minuttene med handel.

Da aksjehande­len var over, lå indeksen 2,2 prosent lavere enn sluttnoter­ingen før nyttårsfer­ien. Tokyo-børsen fulgte dermed i kjølvannet til aksjemarke­dene i USA, hvor Dow Jones-indeksen torsdag falt hele 2,8 prosent.

Markedet ble påvirket negativt av Apples melding om sviktende Iphone-salg, saerlig i Kina. Teknologis­elskapet hadde sin tyngste dag på børsen på sju år og stupte nesten ti prosent.

I Kina ser det ut til at børsene i Shanghai og Hongkong fredag trosser den nedadgåend­e trenden. På ettermidda­gen lokal tid hadde begge børsene steget over 1 prosent.

En ny rapport om utviklinge­n i den kinesiske tjenestese­ktoren i desember bidro til å løfte stemningen i Shanghai og Hongkong. Investoren­e ser også positivt på at USA og Kina skal holde nye handelssam­taler neste uke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway