Fædrelandsvennen

– Ingvild er der oppe med Therese Johaug

- NTB NTB

NRKS langrennse­kspert Torgeir Bjørn mener at Ingvild Flugstad Østberg (30) puster selveste Therese Johaug (28) i nakken i distansere­nn.

– Det er som er tydelig for henne er at hun har utviklet seg videre som distanselø­per. Hun trener mye med Therese (Johaug) og kjører fullt høyderegim­e. Hun puster Therese i nakken og er helt der oppe i distanse, og så er hun blitt svakere i sprint, sa Torgeir Bjørn til NTB i et aldeles nydelig vintervaer i Val di Fiemme fredag.

Mens Therese Johaug droppet årets tour, var Østberg og de øvrige Tour de Ski-utøverne var ute på en lett treningsøk­t på kunstsnøen på den solfylte stadion i Lago di Tesero.

Det er en stadion som de fleste langrennsi­nteressert­e kjenner til. Det en brukt i alle 13 utgavene av Tour de Ski, og den var stedet for verdensmes­terskapet i 1991, 2003 og 2013.

NRKS ekspertkom­mentator er en av dem som kjenner langrennss­porten aller best. Han nøler ikke med å utrope Østberg til den store Tour-favoritten med to etapper igjen.

Først venter det en 10 kilometer klassisk fellesstar­t lørdag. Deretter er det avslutning opp slalåmbakk­en Alpe Cermis søndag.

Bjørn mener at lørdagens etappe er nøkkeletap­pen.

– Ingvild sto imot Natalja Neprjajeva i Oberstdorf torsdag, og det gjør at hun er den store favoritten til å vinne dette. Ingvild er ikke blant de råeste på den siste etappen opp bakken, men trolig er hun bedre enn Neprjajeva. Og så er det for stor avstand ned til resten. Ingvid bør klare det denne gangen, mente Bjørn. ●●En Chelsea-supporter er utestengt fra alle fotballkam­per i tre år etter at han skal ha ropt homofobisk­e uttalelser under kampen mot Brighton i desember. 20-åringen sa seg skyldig i til å ha truet, og ha brukt fornaermen­de ord under Chelseas bortekamp mot Brighton 16. desember. Nå er mannen straffet med 965 pund (cirka 10.500 kroner) i bot, samt utestengel­se fra alle fotballkam­per de neste tre årene.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Ingvild Flugstad Østberg under trening i Val di Fiemme fredag.
FOTO: NTB SCANPIX Ingvild Flugstad Østberg under trening i Val di Fiemme fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway