Fædrelandsvennen

Trauma med historisk sterk håndballpr­estasjon

- ARE SKINDLO,

I romjula vant Trauma bronse i uoffisielt nordisk mesterskap for jenter født i 2002.

I Norden Cup i Göteborg blir de beste lagene fra alle nordiske land invitert til å delta. Siden Trauma har en solid merittlist­e, ble vi i år invitert til å delta sammen med seks andre norske lag.

I gruppespil­let vant vi alle våre fire kamper:

• Trauma – Sønderjysk­e Ungdom 26-22

• Ullern – Trauma 18-21

• Västerås – Trauma 16-21

• Trauma – Skånela 27-15 Deretter vant vi 30-21 over Oppsal i kvartfinal­en, tapte semifinale­n 24- 18 mot Kärra fra Sverige, men vant så bronsefina­len mot erkerival Våg 22-18. Vinner av turneringe­n ble HI Håndbold fra Danmark.

Dette er tidenes prestasjon for et Trauma-lag og antakeligv­is den beste prestasjon­en for et aldersbest­emt lag i Aust-agder noen gang innen aldersbest­emt håndball. I tillegg er det veldig gøy at det er mulig å få dette til i en liten klubb fra lille Tromøya. Det er både til ytterliger­e inspirasjo­n for oss og kan også vaere til inspirasjo­n for andre at selv de små utkantklub­bene kan hevde seg i selskap med de aller beste. Det handler om å trene hardt og godt!