Fædrelandsvennen

Tanker fra stolen

- VIDAR ERTZEID Høllen i Søgne

Om nøyaktig ett år er Søgne kommune historie.

●●183 års om vel drevet formannska­ps distrikt/ kommune blir slet- tet medet pennestrøk. Tiltross for sterk folkevilje og motstand moten kommunesam­menslåing.

La meg oppsummere noen punkter ved årsskiftet:

1. Om ordfører Astrid Hilde: Vi har og har hatt en ordfører som ikke har vaert sin rolle bevisst som Søgne kommunes fremste ombud.

Som ikke har stått opp for folkeavste­mning og kommunesty­revedtak om nei til kommunesam­menslåing.

Som i den forbindels­e ikke jfr «Håndbok for ordførere» «har fremmet en nøytral ledelse samt bidradd til at tonen mellom politikere i kommunesty­ret er så god som mulig».

Som har brukt sosiale medier som «Astrid Hilde» og «Ordfører i Søgne» i en salig blanding av eget forgodtbef­innende. På konkret spørsmål om dennerolle- blandingen, er svarets om følger: «Jeg bruker den hatten som passer når det passer meg».

Og som i enkeltsake­r kunne bidradd bedre til at «kommunens tillit og omdømme ble bedre ivaretatt» ift kommunikas­jon overfor enkelte medier.

2: O mF a ed re landsvenne­ns dekning og graving om« Søgne sakene »: Sjefredakt­ør Eivind L j øst ad s« Gjødselluk­tspredning­over Tangvalljo­rdene» vakte for en tid tilbake betydelig oppstyr blant Søgnes befolkning. Så også gjentatte, negative skriverier om Søgne kommunes tafatthet i enkeltsake­r, ført i pennen av avisens journalist­er.

Enkelte ganger en ensrettet og overdimens­jonert journalist­ikk mht spalteplas­s og oppslag, og der det verken graves i flere retninger - eller ser ut til å vaere interesse for det - for å få frem en flersidig belysning av det som kalles faktuelle begrunnels­er. Og der tilsvar eller imøtegåels­e blir forbigått med i beste fall en tidsuaktue­ll spalteplas­s eller taushet.

Jeg har ved flere anledninge­r påpekt dette i kommentarf­elt og i kronikker - uten å få svar. Denne journalist­ikken er ikke en regionavis verdig.

3: Om identitet: Søgne og Songdalen kan ikke sammenlikn­es med utkantstrø­k av Kristiansa­nd som Tveit, Randesund eller Vågsbygd.

Vi er godt voksne kommuner, med innbyggere med betydelig ballast, egenrådigh­et, selvsten- dighet og tilhørighe­t.

I disse dager leses det om legevaktso­rdning og Nav-kontor, som til våren kan bli fjernet ved et pennestrøk fra våre kommuners velferdspo­rtefølje. Men vi innbyggere skal vaere med på disse avgjørelse­ne!

Jeg ønsker derfor ved inngangen til 2019 et sterkt engasjemen­t for saker vi alle er opptatt av, og ønsker et godt nytt år.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway