Fædrelandsvennen

Aune tilbake for Vipers

Malin Aune er den eneste rendyrkede høyrekante­n i Vipers. Søndag er hun tilbake på banen etter å ha måttet stå over Nm-finalen mot Storhamar.

- KRISTIANSA­ND ÅGE HARALD DRANGSHOLT

– Malin er spilleklar. Hun trente for fullt i dag, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad etter fredagens trening i Sukkevanns­hallen.

Søndag klokka 18.00 tar Vipers imot Oppsal i Aquarama, og etter å ha måtte klart seg uten Aune i Nm-finalen mot Storhamar, er lynvingen tilbake på parketten mot tabellsjue­ren.

– Jeg har ikke vaert så bekymret for at hun skulle bli lenge ute. Men hun er kanskje den av våre spillere som har spilt mest denne sesongen, og har i tillegg fått masse spilletid på landslaget. Slik sett har hun kanskje hatt godt av en pause. Men nå skal det ikke vaere noen begrensnin­ger på bruken av henne, sier Gjekstad.

Etter at Pernille Wang Skaug forlot Vipers foran denne sesongen, til fordel for søndagens motstander Oppsal, er Aune den eneste rendyrkede høyrekante­n i Vipers-stallen. I Nmfinalen mot Storhamar, hvor Vipers vant 31–25, var det stort sett høyrebacke­ne Linn Jørum Sulland og Silje Waade som byttet på å spille der.

Men Gjekstad har foran flere kamper hentet opp Karine Dahlum fra Våg 2.

– Hun trenger litt tid i trening og tilpasning til nivået, men hun er også et alternativ, sier Gjekstad.

Han må fortsatt klare seg uten langtidssk­adde Josefine Intelhus mens strekspill­er Mathilde Kristensen er på vei tilbake etter skade.

– Hun deltok på halve treningen i dag, og er trolig snart tilbake i kamp, sier han.

Om søndagens motstander Oppsal, sier han:

– Oppsal har overrasket litt, og levert bedre enn mange spådde. Likevel er dette en kamp som bare handler om hva vi gjør. Leverer vi på et ok nivå, er ikke Oppsal gode nok til å ta poeng, naermest fastslår Gjekstad.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Malin Aune.
FOTO: NTB SCANPIX Malin Aune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway