Fædrelandsvennen

Rådgiver for Sylvi Listhaug

Ved årsskiftet begynte Andreas Jakobsen som rådgiver for Sylvi Listhaug. Men 24-åringen fra Kristiansa­nd mener han har en minst like viktig jobb i hjemkommun­en.

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

Andreas Jakobsen (24) fra Kristiansa­nd har startet som rådgiver for Sylvi Listhaug. Han overtok jobben etter Espen Teigen ved nyttår.

– Sylvi er en dyktig dame og et arbeidsjer­n. Jeg håper noe av det kan smitte over på meg, sier Andreas Jakobsen som overtok som Sylvi Listhaugs rådgiver ved nyttår.

24-åringen fra Kristiansa­nd fikk jobben etter at Espen Teigen sluttet.

Men Jakobsen har også andre planer for 2019. Han vil inn i bystyret i Kristiansa­nd.

– Jeg kommer til å bli en forsvarer av valgfrihet. Det var derfor jeg ble med i FPU i 2011. Det gjelder de store sakene som fritt skolevalg, men også utvidet skjenketid om sommeren og mer søndagshan­del. Som turistby bør Kristiansa­nd få til det, sier Jakobsen.

POLITISK HÅP

Andreas Jakobsen blir trukket fram et av de store talentene i Frp lokalt. I dag sitter han i Fpus sentralsty­re og fikk i høst tilbud om jobb som kommunikas­jonsrådgiv­er i Frp sentralt.

– Da Espen Teigen sluttet fikk jeg spørsmål om det var en jobb jeg var villig til å overta i stortingsg­ruppa. Og det var ikke noe jeg kunne si nei til, sier Jakobsen.

– Hvordan blir det å kombinere jobb i Oslo med å vaere lokalpolit­iker i Kristiansa­nd?

– Det har jeg tenkt mye på. Men jeg er vant med å ha verv ulike steder og det har gått fint å kombinere. Jeg pendler fram og tilbake og har store deler av mitt sosiale liv i Kristiansa­nd. Det akter jeg å fortsette med, sier Jakobsen.

INNVANDRIN­GSSTOPP

I nye Kristiansa­nd går Frp til valg blant annet på nei til moskeer med minaret på sentrale steder og stopp i bosetting av flyktninge­r.

– Det har blitt lagt skremmende tall som viser at av 70 millioner som blir brukt på sosialhjel­p, blir 50 millioner brukt på personer med ikke-vestlig bakgrunn. Det viser at noe er alvorlig galt med integrerin­gen. Og andre undersøkel­ser viser at halvparten ikke kommer seg i jobb. Vi står overfor utfordring­er som vi må løse og vi må sette bremsene på. Det er hverken bra for innvandrin­gen eller den øvrige befolkning­en når man har en slik situasjon.

– Er det ikke et paradoks at regjeringe­n, der dere sitter, vil at kommunene bosetter, mens Frp lokalt kjemper mot?

– Jeg mener ikke det er en motsetning der. Vi går til valg på det som er Frps politikk og må gjøre de vurderinge­ne som er best for vår by.

BOMPENGER

Bompenger og arealpolit­ikk er saker som fort kan komme til å prege årets valgkamp. Flere partier vil bygge mer sentralt for å redusere bilbruken. Et flertall går inn for en byvekstavt­ale med flere bommer og høyere avgifter.

– Stian Storbukås har sagt det tydelig. Vi må sette taering etter naering. Vi kan ikke dekke inn utgifter ved å sette opp bommer. Alle vet at dette er en viktig sak for oss og at vi vil ha bruken av bompenger ned. Ikke opp.

– Vil dere fortsette i samarbeid med Høyre, Venstre og KRF når dere er uenige om så viktige saker?

– Vi er enige om de store sakene, og de andre vi samarbeide­r med er dyktige mennesker. Men for oss er det politikken som er viktigst, og det er ikke noe poeng å sitte i posisjon om vi ikke får noe igjen for det. Det er ikke gitt at vi skal fortsette å samarbeide i framtida bare fordi vi har gjort det tidligere.

SIKKER PLASS

Andreas Jakobsen har bodd mes-

Sylvi er en dyktig dame og et arbeidsjer­n. Jeg håper noe av det kan smitte over på meg. ANDREAS JAKOBSEN

teparten av sitt liv i Vågsbygd. Han har en master i statsviten­skap fra Universite­tet i Agder og er vara i bystyret i Kristiansa­nd i dag.

Ved forrige valg gjorde Frp det dårlig og det endte med fire representa­nter i bystyret. Andreas Jakobsen står på tredje plass på årets liste (kumulert) og bystyret er utvidet på grunn av kommunesam­menslåinge­n. Samtidig viser meningsmål­ingene at Frp ligger an til å gjøre det bedre enn i 2015. Jakobsen er dermed så og si sikret plass.

– Frp gjorde det dårlig over hele landet i 2015, så det var del av en trend. Samtidig ble vi nok straffet for parkerings­huset. Men folk har sett at det har blitt bra og at torvet ikke ble rasert.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Andreas Jakobsen (24) fra Kristiansa­nd er ny rådgiver for Sylvi Listhaug. Han overtok jobben etter Espen Teigen ved nyttår.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Andreas Jakobsen (24) fra Kristiansa­nd er ny rådgiver for Sylvi Listhaug. Han overtok jobben etter Espen Teigen ved nyttår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway