Fædrelandsvennen

Gourmetres­taurant gjør helomvendi­ng

- JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Gourmetres­tauranten Kombinat i Dronningen­s gate bytter ut reinsdyrhj­erte og trøfler med burger og komper, og dumper prisen på øl.

– Vi endrer konseptet med ny meny, nye priser og ny profil, bekrefter Narve Ellefsen.

Han er administre­rende direktør for Gastrogrup­pen, med blant annet Kick Nattklubb og Scene, og Kombinat restaurant og vinbar i portefølje­n. Inntil konkursen i fjor høst, var også sushiresta­uranten Food Asylum en del av konsernet.

Kombinat har markedsfør­t seg selv som en gourmetres­taurant med fokus på lokale råvarer i sesong, og ansatte som er «matnerder med det perfekte som minstemål».

Da restaurant­en fredag presentert­e sin nye meny, var de tidligere så forseggjor­te rettene byttet ut med hamburger, fish & chips, komper, lasagne og blomkålsup­pe.

– KJEMPETRIS­T

I kommentarf­eltet på Facebooksi­den lot ikke reaksjonen­e vente på seg:

●●«Kjempetris­t, – byens eneste skikkelige gourmetres­taurant med Norges hyggeligst­e betjening. Hvem tjener på dette? Det siste vi trenger er en ny burgersjap­pe.», lyder en av kommentare­ne.

●●«Ja, dette var trist lesning. Dere hadde et av byens beste konsept og fremstod som unike,» skriver en annen.

Kombinat svarer konsekvent med at «Når en dør lukkes, åpnes ofte en annen.»

TRØBLETE NABOSKAP

– Vi har drevet gourmetres­taurant halvannet år vegg i vegg med Kick Nattklubb og Scene. På grunn av driften med nattklubb og scene, blir det støy, og noen ganger en førti meter lang kø på utsiden som gjestene til gourmetres­tauranten må gjennom. De to stedene snakker rett og slett dårlig sammen. Lokalene til Kombinat passer ikke med den restaurant­en vi ønsker å drive, forklarer Narve Ellefsen.

Han sier de ser etter nye lokaler til en gourmetres­taurant av samme støpning i byen, og sier de er i dialog om aktuelle lokaler.

– Vi har ikke landet noe ennå. Men det vil bli en form for videreføri­ng av Kombinat, og en ytterliger­e spissing. Kristiansa­nd fortjener en gourmetres­taurant som ligger i toppsjikte­t i Norge. Det får vi ikke til i dagens lokaler, sier Ellefsen.

 ?? ARKIVFOTO: JACOB BUCHARD ?? Narve Ellefsen (t.v.) sammen med Ketil Børstein Stensrud i januar i fjor, da de to lanserte store planer for restaurant- og utelivssce­nen i Kristiansa­nd.
ARKIVFOTO: JACOB BUCHARD Narve Ellefsen (t.v.) sammen med Ketil Børstein Stensrud i januar i fjor, da de to lanserte store planer for restaurant- og utelivssce­nen i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway