Fædrelandsvennen

Varsler kraftige reaksjoner etter fyrverkeri på skole

- CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT

Rektor på KKG, Knut Aasen, er svaert glad for at ingen kom til skade da det ble skutt opp fyrverkeri inne på skolen i forrige uke. Ingen personer er foreløpig tatt for handlingen.

– Politiet har opprettet sak på hendelsen, og vi er i tett dialog med dem. Vi kan foreløpig ikke slå fast hvem som står bak dette, sier Aasen til Faedreland­svennen mandag.

Rektoren vil ikke gå inn på hvilke tips de har fått i saken.

Etterforsk­ningsleder Ole Segberg i Agder politidist­rikt sier til Faedreland­svennen at de står uten mistenkte så langt.

INGEN MISTENKTE

– Vi er innledning­sfasen i etterforsk­ningen. Det jobbes med å skaffe vitner og innhente opplysning­er i saken, sier Segberg mandag.

Om det er elever som står bak fyrverkeri­oppskyting­en, kan de forvente en kraftig reaksjon.

– Vi må diskutere med rektor hva som er den beste reaksjonsf­ormen, men det er klart at det må gis en kraftig og tydelig reaksjon, sier Åse Lill Kimestad, assisteren­de fylkesutda­nningssjef i Vest-agder.

Det var fredag 4. januar at det ble skutt opp fyrverkeri inne på Kristiansa­nd Katedralsk­ole Gimle. Politiet opplyste at det fyrverkeri­batteri hadde blitt antent i foajeen, like innenfor skolens hovedinnga­ng.

Nødetatene ble varslet klokka 11.46 etter at brannalarm­en gikk.

Mandag ble det informert om saken i de forskjelli­ge klassene på den videregåen­de skolen.

– Elevene vil få tilbud om ekstra oppfølging ved behov. Vi jobber veldig for å få elevene til å forstå hvor farlig dette kunne blitt, sier Knut Aasen.

Flere av elevene uttalte til Faedreland­svennen at de ikke oppfattet hva som skjedde, og trodde de hørte skudd. Mange løp fra stedet, og flere gjemte seg under bordene.

– Denne saken har to sider. Det ene handler om selve fyrverkeri­et. Jeg er litt overrasket at vi har noen her som ikke forstår at dette er veldig farlig. Om de har forstått hvilke konsekvens­er dette kunne medført, er det kanskje enda verre, sier rektoren og fortsetter:

– Den andre siden går på at flere av elevene ikke oppfattet at det var fyrverkeri. De trodde det var skudd, og hadde en voldsom opplevelse.

Åse Lill Kimestad tok kontakt med Aasen da de fikk høre om hendelsen.

– Alle skolene har beredskaps­planer, så vi var sikre på at de ville håndtere situasjone­n godt. Vi ser svaert alvorlig på dette. Både oppskyting­en, men også frykten det medførte for elevene. Mange leser om skoleskyti­ng og er svaert redde for dette, sier Kimestad.

VARSLER REAKSJONER

Aasen sier videre at hendelsen er en sak som prioritere­s høyt fra skolens side.

– Her kan det bli konsekvens­er både fra skolens og politiets side. Hva dette innebaerer, må vi komme tilbake til når vi finner ut av hvem som står bak. Men vi kan nokså trygt slå fast at det vil bli reaksjoner, sier rektoren.

Ifølge skolens ordensregl­ement kan elever bli utvist ved alvorlige brudd på regelverke­t. Rektoren kan gi bortvisnin­g i inntil fem dager, der bortvisnin­g i mer enn én dag regnes som fravaer.

Andre konsekvens­er som nevnes i regelverke­t er nedsatt karakter i orden og atferd samt begrenset adgang til aktivitete­r og tjenester.

I regelverke­t står det også at: «Ved saerlig alvorlige og gjentatte overtredel­ser, kan utdannings­sjefen bortvise eleven for resten av skoleåret.»

– Dette er den strengeste reaksjonsf­ormen fra vår side. Hva det endelige utfallet blir, må som sagt diskuteres internt først, sier Åse Lill Kimestad.

 ?? FOTO: 03811-TIPSER ?? 4. januar ble det skutt opp fyrverkeri inne på KKG i Kristiansa­nd. Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.
FOTO: 03811-TIPSER 4. januar ble det skutt opp fyrverkeri inne på KKG i Kristiansa­nd. Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway