Fædrelandsvennen

Mann innrømmer drap i Haugesund

- NTB

Mannen som er siktet for å ha drept samboeren i forbindels­e med en brann i Haugesund første nyttårsdag, har innrømmet handlingen.

Mannen har i tidligere avhør knyttet seg til hendelsen, men har ikke erkjent straffskyl­d opp mot selve drapshandl­ingen.

Kvinnen ble funnet død etter en brann, og obduksjons­rapporten har vist at hun trolig døde av stikkskade.

Tidligere har mannen nektet å ha drept samboeren, men i nye avhør mandag har han endret forklaring.

– Han ga i starten av avhøret i dag uttrykk for at han ville endre forklaring, og har forklart at han står bak drapshandl­ingen mot sin samboer. Siktede har tidligere forklart at han handlet i nødverge og at hendelsen var et uhell, men dette har han nå gått bort ifra. Siktede har avgitt en forholdsvi­s detaljert forklaring om hendelsesf­orløpet. Ifølge siktede har det vaert en krangel mellom ham og avdøde forut for handlingen. Hvordan han stiller seg til spørsmålet om straffskyl­d, samt eventuelt motiv for handlingen, vil bli tema for videre avhør, sier påtaleansv­arlig Marte Engesli Lysaker i en pressemeld­ing.

I samme pressemeld­ing skriver politiet at det var 49 år gamle Anne Kari Bjelland som ble drept. Navnet frigis i samråd med de pårørende.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway